8 Hdp'liden Cezaevi Mesajları

DİYARBAKIR, HDP Genel merkezinden yapılan açıklamada, cezaevinde bulunan Eş Genel Başkanlar ve 6 Milletvekilinin avukatları ile görüştükleri ve gönderdikleri mesajlar paylaşıldı.

DİYARBAKIR, HDP Genel merkezinden yapılan açıklamada, cezaevinde bulunan Eş Genel Başkanlar ve 6 Milletvekilinin avukatları ile görüştükleri ve gönderdikleri mesajlar paylaşıldı. HDP'nin yaptığı yazılı açıklamada Tutuklanan Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın geç saatlerde Edirne Cezaevi'ne görüldüğü için avukatların henüz kendisiyle görüşemedikleri ifade edildi. Tutuklu 2 eş genel başkan ve 6 milletvekilinin avukatları ile ilettikleri mesajları ise şöyle açıklandı:
* Selahattin Demirtaş * Figen Yüksekdağ * İdris Baluken * Ferhat Encü * Gülser Yıldırım * Leyla Birlik * Nursel Aydoğan * Selma Irmak (HDP Hakkari Milletvekili): AKP darbesi aleni bir şekilde ortaya çıktı. Bu darbe demokrasi cephesinin önünü almaya yöneliktir. 80 darbesinden daha sinsi bir darbedir. Gelişen geniş muhalefete duyulan korkudur. Direniş devam edecek, halkımız dışarıda biz burada direneceğiz. Cezaevleri ikinci adresimizdir. Kadın arkadaşlara özel selamlarımı iletiyorum. Kadınlar AKP'nin kabusu olacaktır. Halkımız geleceğine sahip çıksın. Türkiye ve Kürdistan halklarına direniş çağrısında bulunuyoruz. Selam ve sevgilerimle.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: