8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası'na Doğru

8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası’nın yarışları yarın Antalya'da başlıyor.Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Antalya Büyükşehir...

8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası’nın yarışları yarın Antalya'da başlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilecek 8.Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası ile ilgili bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Müsabakaların yarın başlayacağı şampiyona öncesi Antalya Kültür Merkez'inde(AKM) düzenlenen toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, 5 gün sürecek şampiyonada 15 ülkenin sporcularının yarışacağını söyledi. İtfaiyecilerin, kancalı merdivenle kuleye tırmanma, 100 metre engel ve denge yarışı, 4 x 100 yangın söndürme bayrak yarışı, motopomp ile su çekme ve hedefe su atma yarışı dallarında yarışacağını kaydeden Aktekin, “Geçen yıl Almanya’nın Cottbus kentinde bu şampiyonayı izleme şansı buldum. Çok keyifli rekabete dayalı, heyecanlı yarışmalar izledik. Cam Piramit ve Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda yapılacak olan müsabakaları izlemeye tüm Antalyalıları davet ediyorum. Bu şampiyonanın ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Katılan ülkelerin sporcularına da başarılar diliyorum” diye konuştu. Aktekin, ilk defa böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak, 450 sporcunun ter dökeceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ise, Türkiye’nin ev sahibi olmasından dolayı şampiyonada iki takımla yarışacağını ifade ederek, “Antalya itfaiyesinden oluşan ekip birinci takımımız, Ankara, Adana, İzmir ve Samsun illerinden gelen itfaiyecilerimiz ise ikinci takımımızı oluşturacak. İki aydır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Derece yapmak için sporcularımız elinden geleni yapacak” dedi.

Şampiyona yarın saat 10.30’da Cam Piramit’te eğitim kulesine kancalı merdiven ile tırmanma yarışları ile başlayacak.

Şampiyonada katılımcı ülkeler; Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Almanya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Polonya, Rusya, Slovakya, Türkiye, Ukrayna, Özbekistan, gözlemci ülkeler ise Arnavutluk, Bahreyn, Yunaistan, İran, Güney Kore, Moğolistan, Romanya, Sırbistan.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz