8 Kasım Dünya Şehircilik Günü

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) İnşaat Komitesi Başkanı Murat Aydemir, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği İnşaat Komitesi Başkanı Murat Aydemir, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Aydemir, mesajında, yasal, yönetsel ve sosyo-ekonomik süreçlerin, kentlerin gelişimi ve planlamasıyla doğrudan ilişkili olduğunu belirtti. Komite olarak Kars'ın tarihi ve mimari dokusuna uygun yeni şehircilik yapılanmasına gereken hassasiyeti gösterdiklerini kaydederek, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Süreç içerisinde oluşan değişimler, mekan ve kentsel mekanı düzenlemeye yönelik politikaları da etkileyebilmekte olup, özellikle ülkemizde son yıllarda yapılan mevzuat değişimleriyle kamu yönetiminden kent yönetimine uzanan bir yeniden yapılanma biçimini ortaya çıkarmakta, beraberinde kentsel mekana, planlama sürecine ve kent yönetimine ilişkin sorunları da getirmektedir. Bu bağlamda dünya şehircilik etkinlikleri kapsamında mimar ve mühendislere büyük rol düşmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: