8 lise öğrencisinde domuz gribi virüsü saptandı

New York St. Francis Lisesi'nde sayıları yaklaşık 200'ü bulan öğrencinin benzeri şikayetlerle aniden hastalanmasının ardından, alarma geçen sağlık ekipleri, domuz gribi virüsü şüphesiyle çeşitli testler uyguladıkları öğrencilerden 8'inde domuz gribi virüsü saptandığını açıkladı.

New York Sağlık Teşkilatı yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, olay New York'ta büyük paniğe yol açtı. Öğrencilerin domuz gribi virüsünü geçtiğimiz haftalarda Meksika'ya düzenledikleri bahar bayramı gezisinde kaptıkları tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Meksika'da 81 kişinin kişinin ölümüne yol açan 1300 kişiye de bulaştığı öne sürülen ölümcül domuz gribi virüsünün New York şehrine yayılmasından endişe ediliyor.

ATALANTA'YA GÖNDERİLDİ
New York Sağlık Teşkilatı, lise öğrencilerde saptanan virüsün test sonuçlarının daha ileri düzeyde tetkik edilmesi ve 8 öğrenciden elde edilen pozitif bulgular hakkında son kararı vermesi için Atalanta'da bulunan Federal Bulaşıcı Hastalıklar Merkezine acilen gönderdi.

Öğrencilerin ölümcül domuz virüsünü iki hafta önce bahar tatili için Meksika'nın turistik kenti Cancun'a düzenledikleri gezi sırasında kaptıkları tahmin ediliyor. Anlanta'da ki sağlık merkezinde yapılacak en son testlerin ardından pozitif olarak bulunan sonuçlar onaylanırsa, 2700 öğrencinin öğrenim gördüğü St.Francis Lisesinde öğrenime ara verilecek. Yetkililer bulaşıcı hastalağın safhası ve bulaşan öğrenci sayısı hakkında kesin bir bilgi vermedi.

ANKA