8 Maddede Erkekler İçin Toplum İçinde Çaktırmadan Ağlama Kılavuzu

"Erkekler ağlamaz" sözüyle büyütülüp, topluluk içinde ağlamaya çekinen erkeklerimiz için, rahatça ağlama garantili bahaneleri sıraladık. Artık siz de rahatça ağlayabilirsiniz. (Yine de çok abartmayın)

"Lensim battı"

Gözlerinizin bozuk olmasına gerek yok, numaralı lens kullanıyorum derseniz kimse gelip de "aa bakayım" demez size, gözlerinizden süzülen bir kaç damla yaş içinn bu mazeretimizi tüm bayiilerden isteyebilirsiniz. Çok çekiniyorsanız gerçekten alın bir lens dursun çantanızın bir kenarında, kanıtları göstere göstere ağlayın, inandırıcılığınız artsın.

"Göz nezlem var"

Bu mazeretimiz için size önerimiz göz nezlesiyle ilgili bir iki bilimsel bilgi edinmeniz ve ağlarken (ağladıktan sonra) açıklama kısmında bunları argüman olarak kullanıp, dalga geçmeye çalışanları bozmanız olacaktır.

Reklam
Reklam

-Abi bende konjonktivit var, sağlık bu şakaya gelmez. Dalga geçiyorsun ama göz bu mazallah...

gibi bir girizgah sonrası bir iki de bilimsel terim eklediniz mi isterseniz hıçkırın isterseniz aksırın ağlarken, kimseler bir şeycik diyemez!

"Bahar alerjim var"

Ağlamaktan kızaran gözlerle insan içinde dolaşabilir ve bahar alerjinize tüm suçu atabilirsiniz. İçinde bulunduğunuz mevsime uygun hangi alerji varsa onu kullanmaya özen gösterin.

"Soğan acıymış"

Evdesiniz ve ağlayasınız var, karizmayı da çizdirmek istemiyorsunuz... İşte tam da bu anda soğan yetişiyor imdadınıza. Sofrayı hazırlayan annenize ya da eşinize salatayı da ben yapayım sen çok yoruldun diyerekten ağlama seansına başlayabilirsiniz. Onlara yardım ettiğiniz için de ekstradan centilmenlik bonusu kazanırsınız. Askerdeyken de kullanılma ihtimali olan bu mazeretimiz bir çok erkeğin karizmasını kurtarabilir.

"Gözüme toz kaçtı"

Toz bu kaçar yani, kimse de bir şey söyleyemez. Azıcık da gözlerinizi falan ovalayın ağlarken tamamdır bu iş. Ağlamanız dinene yakın etraftaki bir kişiye ya "baksana şu gözüme çıktı mı?" ayağı çekerseniz 10 numara 5 yıldız inandırıcılık kazanırsınız.

Reklam
Reklam

"Biber gazı yedim"

Bu aralar en revaçta olan mazeretimiz bu. Canınız mı sıkkın, moraliniz mi bozuk? Vurun kendinizi bir meydana, birkaç kişi bir araya toplanın, anında yersiniz zaten gazı. Mis gibi, hönküre hönküre ağlasanız dahi kimse sizden şüphelenmez.

"Soğuktan yaşardı"

Kış aylarının mazereti ise soğuk rüzgarlar oluyor. Kuru soğuk, sert rüzgar göz yaşartır ne de olsa. Bir de "gözlerim hassas ya" dediniz mi oldu bu iş.

"Gülmekten ağladım"

Siniriniz bozulduğunda ağlama ekefti ardından gizli göz yaşı dökmek için uygun bir bahanemiz bu da. Histerik ağlamalar için bire bir!

Çok komikti yaa, gözümden yaş geldi.

Olur gibi ya, neden olmasın?