8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Eskişehir'de faaliyet gösteren 8 kadın örgütü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadınların haklarını anlatmak ve kadına uygulanan şiddeti protesto

Eskişehir'de faaliyet gösteren 8 kadın örgütü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadınların haklarını anlatmak ve kadına uygulanan şiddeti protesto etti.

Anadolu Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Uygulama ve Eğitim Merkezi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Sivil Yerel Oluşum üyesi kadınlar, Porsuk Bulvarı Adalar Mevkisi'nde toplandı.

Reklam
Reklam

Burada grup adına basın açıklaması yapan Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Pınar Çelik Arpacı, "Kadın haklarının bilince çıkarılması" ve "kadınların ortak hareket etme kültürünün oluşturulması" nedeniyle bir araya geldiklerini söyledi.

Her gün yeni bir kadın cinayeti haberinin yayınlandığına dikkati çeken Arpacı, şunları kaydetti: "Basit ve sıradan haberlere dönüşen kadın cinayetleri, kocalar, eski kocalar, nişanlılar ve sevgililer tarafından işleniyor. Eskişehir'de öldürülen Öznur Uluişden, Nevin Ertürk, Mediha Baştürk, Fatma Bozdağ ve Yeter Bilgin cinayetlerine 2013 yılında yenileri eklenmiştir. Bu cinayetler münferit değildir ve himaye edilmiş bir erkek şiddetinin sonucudur. Etkinliklerimiz süresince görmezden gelinen, yok sayılan, itilip, kakılan, dövülen, öldürülen, tercihleri sorulmayan, eşit kabul edilmeyen, eğitim hakkı elinden alınan, kendi bedeni hakkında bile konuşturulmayan tüm kadınlarla birlikte 'kız kardeşlik' duygusunu pekiştirmeyi amaçlıyoruz."

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından açılan stantta, kadın haklarının ve şiddete karşı yapılması gerekenlerin yer aldığı broşür vatandaşlara dağıtıldı.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: