8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cengiz, bu özel günün, her alanda kadınların erkeklerle imkanlardan eşit ölçüde faydalanarak toplumda söz sahibi olması açısından önem taşıdığını belirtti.

"Tarih boyunca müstesna bir yere sahip olan Türk kadını, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu rolünü üstlenirken, şefkatin, fedakarlığın, sabrın ve özverinin de sembolü olmuştur" diyen Cengiz, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle birlikte cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra da eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, toplumsal yaşamda yerini almıştır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti kadınları Atatürk'ün himayesinde 3 Nisan 1930'da medeni ve siyasi haklarına, 5 Aralık 1934'te ise seçme ve seçilme hakkına kavuşarak birçok dünya ülkesine öncülük etmiştir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: