8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan ve Kılıç yayımladıkları ortak mesajda, 8 Mart'ın tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerinin dile getirildiği çok özel ve anlamlı bir gün olarak tarihteki yerini aldığını belirtti.

Annelik gibi kutsal bir görevi üstlenmiş kadınları sadece bu günde ön plana çıkartmakla, aile ve toplum üzerindeki hak ettikleri kazanımların ödenmiş olamayacağını ifade eden Arslan ve Kılıç, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rol halen hafızalarımızdadır. Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu kadınlarına seçme-seçilme hakkını vererek, kadınlarımızın hak ettikleri değeri tüm dünyaya göstermiştir. Partimiz ve hükümetimiz de kadınlarımızın arzu ettiğimiz konuma ulaşması için önemli çalışmalar yaptı. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu durumu kabullenmek mümkün değildir. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda toplumumuzun her kesimine görevler düşmektedir."

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: