8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, dünyada ve Türkiye'deki birçok olumsuzluğun, kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklandığını belirtti.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, dünyada ve Türkiye'deki birçok olumsuzluğun, kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklandığını belirtti.

Vali Mayda, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumda aile ocağının temel taşı durumundaki kadınların, aile içinde ve toplum yaşamındaki yerinin anlatılması ve karşılaştıkları sorunların doğru tespit edilerek çözüm üretilmesi ve gerekli bilincin oluşturulması amacıyla 8 Mart tarihinin "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Dünyadaki gelişmiş birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının 5 Aralık 1934 tarihinde verildiğini anımsatan Vali Mayda, şöyle devam etti:

"Önder Atatürk, 'dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir' sözü ile kadının toplumdaki yerini en iyi şekilde vurgulamıştır. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde aktif görev alan kadınlarımız üretken çalışmaları ile toplumumuzun kalkınmasına, insanlarımızın daha mutlu hayat sürmesi sürecine önemli ölçüde destek sağlamaktadır. Aynı şekilde devlet millet işbirliği alanında eğitim ve sosyal sorumluluk projelerinde olağanüstü çaba gösteren, herhangi bir karşılık beklemeksizin fedakarca çalışan kadınlarımızın bu gayretli çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir."

Bugün, dünyadaki ve Türkiye'deki birçok olumsuzluğun, kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklandığını belirten Vali Mayda, şunları kaydetti:

"Dünyayı bu olumsuzluklardan ve çıkmazlardan ancak kadının anne sevgisi ve ince duygusu kurtarabilir. Çünkü çocuklarımızı, kadınlarımız ve anneler geleceğe hazırlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlara sorunlarının çözüldüğü, sağlıklı bir yaşam diler, kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutlar, esenlikler dilerim."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: