8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Rize Valisi Nurullah Çakır, kadının hayatını kolaylaştırmaya yönelik uygulamaya konulan hükümet politikalarının, kadın haklarını iyileştirme sürecini hızlandırdığını bildirdi.

Rize Valisi Nurullah Çakır, kadının hayatını kolaylaştırmaya yönelik uygulamaya konulan hükümet politikalarının, kadın haklarını iyileştirme sürecini hızlandırdığını bildirdi.

Çakır, 8 Mart DÜnya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın içinde daha fazla rol almaya başladığını, her geçen gün de bu etkinliklerde hak ettiği yeri bulduğunu belirtti.

Son 10 yılda devletin ve hükümetin anayasa değişiklikleri başta olmak üzere kanunlarla elde edilen yasal değişiklikler sonucu birçok hususta kadınların haklarının sağlandığını ifade eden Çakır, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Kadınlara sağlık hakkı, çalışma hayatının düzenlenmesi, sosyal güvence hakkı gibi konularda önemli ayrıcalıklar düzenlenmiştir. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu anlamda yaptığı çalışma uluslararası camia tarafından da takdirle karşılanmaktadır. Kamu otoriteleri tarafından bu çerçevede yapılan çalışmalar sivil toplum örgütleri, toplumun diğer kesimleri ve özellikle de kadınlarımız tarafından desteklenecek çalışmalarla geliştirilmektedir. Yapılan yasal düzenlemeler ve sosyal dönüşüm sonucu toplumumuzda, önemli ölçüde bir farkındalık oluşmuş ve kadına yönelik şiddet vakalarında ciddi bir azalma meydana gelmiştir. Kadının hayatını kolaylaştırmaya yönelik uygulamaya konulan hükümet politikaları, kadın haklarını iyileştirme sürecini hızlandırmıştır."

Sorunun çözümünde aile ve kadın politikalarının düzenlenmesi kadar, sivil toplum örgütlerinin de sorumluluk almasının büyük önem arz ettiğini belirten Çakır, şunları kaydetti:

Çözüme yönelik atılacak adımlar arasında kız çocuklarımızın öğrenimlerini tamamlamaları hususunda gösterilecek özenin büyük katkı sağlayacağına inanmaktayız. Bu anlamda güçlü karakteriyle Rizeli kadınlar aile içinde sınırlı kalmamakta, her alanda daha çok iş ve emek üretebilmektedirler. Kamu ve gönüllü kuruluşlarla el ele vererek planlı bir çalışma içerisine girmektedirler. Ayrıca Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Emine Erdoğan hanımefendi tarafından başlatılan 'Gönül Elçileri' projesinin mimarı ve yürütücülerinin kadınlar olması, bizlere toplumsal alanlarda kadınlarımızın eliyle ve gönüllülük esasıyla gerçekleştirecekleri pek çok konunun bulunduğunu göstermektedir. Bu projenin gerçekleşmesi konusunda endişemiz bulunmamaktadır. Hayatın birçok yönünde olayları göğüslemek, olayları yüklenmek durumunda kalan Anadolu kadını kendi konumuyla ailede, sosyal hayatın her alanında emin adımlarla yükselecektir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: