8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Gümüşhacıköy ilçesinde Jandarma Komutanlığı ekipleri ilçeye bağlı köylerdeki kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil dağıttı.

Gümüşhacıköy ilçesinde Jandarma Komutanlığı ekipleri ilçeye bağlı köylerdeki kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil dağıttı.

Jandarma ekipleri ilçeye bağlı köyleri gezerek kadınlara karanfil dağıtıp, kadınların 8 Mart Düna Kadınlar Günü'nü kutladı.

Görevli jandarmalar köylerdeki kadınlara aile içi şiddet, Ailenin Korunması Kanunu ve yasal hakları hakkında da bilgi vererek, kadınlardan, aile içinde meydana gelen, cinsiyete dayalı, kadın üzerinde baskı ve üstünlük kurmayı amaçlayan, tehdit, dayatma, kontrol içeren, psikolojik, cinsel, ekonomik, fiziksel zararla sonuçlanan, kadının insan haklarını ihlal eden her türlü eylemlerde 156 Jandarma İmdat telefonunun aranarak haber vermelerini istediler.

Reklam
Reklam

Köy sakinlerinden Göksel Uyar (34), jandarmanın bu faaliyetinden memnuniyetini dile getirerek haklarını kendilerine en iyi şekilde anlattıkları için jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Uyar, artık eşlerine karşı haklarını bildiklerini ve savunacaklarını söyledi.

Muhabir: Murat Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: