8 Mart Dünya Kadınlar Günü

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Sevil Demirkıran ile Memur-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Veli Ağaç, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Sevil Demirkıran ile Memur-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Veli Ağaç, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirkıran, mesajında, ailenin mutluluğunun kadınların elinde olduğunu belirtti. Demirkıran, şunları kaydetti:

"El üstünde tutulacak bir insanın bir günde anılmasına karşıyım. Kadın her açıdan mutluluk dağıtan pınar gibidir. Aktıkça huzur ortamı artar. Her unsur kadındadır. Kadının olmadığı yerde her şey alt üst olur. Bu nedenle her gün ve her yerde iyiliklerle anılmalıdır."

Reklam
Reklam

Veli Ağaç ise çalışma hayatında hak ettiği oranda yer bulamayan kadınlara karşı getirilen kısıtlamaların kaldırılması, yasa ve yasak koyucuların dayattığı, kadınları eğitim ve çalışma hayatından uzak tutan uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bunlardan biri de kadınlara getirilen başörtüsü yasağıdır. İnandığı için başını örtmek isteyen ve bu şekilde hem eğitim almak hem de çalışma hayatında yer almak isteyen kadınların önündeki bu engel en kısa zamanda kaldırılmalıdır" dedi.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: