8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Zonguldak Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Goncagül Avcı, "Dünyada her üç kadından biri hayatının bir döneminde şiddete maruz kalmaktadır" dedi.

Zonguldak Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Goncagül Avcı, "Dünyada her üç kadından biri hayatının bir döneminde şiddete maruz kalmaktadır" dedi.

Avcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, her üç kadından birinin cinsel tacize veya tecavüze uğradığını söyledi.

Yapılan işlerin yüzde 66'sının kadınlar tarafından görülmekte olduğunu dile getiren Avcı, şunları kaydetti:

"Malların yüzde 99'u erkeklere aittir. Dünya genelinde mültecilerin yüzde 80'ni kadındır. Türkiye'de son dört yılda 181 bin çocuğumuz gelin olmuştur. Hemen hemen dört evlilikten birinde çocuk gelin mevcuttur. 18 yaşından küçük kızlarını evlendirmek için dava açan aile sayısı bir önceki yıla göre yüzde 94.2 artmıştır. Oysa ülke refahı kız çocuklarının iyi eğitim alması, sonrasında istihdam oranlarının artışı ve kadının erkekle eşit işe eşit ücret alması ile mümkün olacaktır. Kadına yönelik şiddet utanç verici dereceye ulaşmıştır. Bunun önlenmesi için yapılacak girişimler en temel insan hakkı olan yaşam hakkı başta olmak üzere kadının haklarını elde edebilmesi için toplum için önem taşımaktadır. Bu sorunun önüne geçilmesi toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ve sıfır tolerans söylemli bir yaklaşımla mümkün olacaktır."

Reklam
Reklam

Muhabir: İdris Köle

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: