8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Bozüyük ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği polisleri tarafından "Kadına Yönelik Şiddet" konulu broşür dağıtıldı.

Bozüyük ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği polisleri tarafından "Kadına Yönelik Şiddet" konulu broşür dağıtıldı.

Toplum Destekli Polisler, Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursları ziyaret ederek kursiyerlerin kadınlar gününü kutladı.

Kursiyerlere, "Kadına yönelik şiddet" konulu broşürleri dağıtan polisler, şiddete maruz kalındığında "155 Polis İmdat" ya da "183" hattının aranması gerektiğini belirtti. Polislerin dağıttığı broşürlerde, şiddetin çeşitleri, aile içi şiddeti önlemeye yönelik kanunlar 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, şiddete maruz kalındığında nelerin yapılması gerektiği ve kadına yönelik şiddetin suç olduğu yönündeki bilgiler yer aldı.

Reklam
Reklam

-Bozüyük Halk Kütüphanesi'nde "Kadınlar, aydınlık bir nesil

yetiştirmek için kütüphanede toplanıyoruz" etkinliği

(Fotoğraflı)

Bozüyük Halk Kütüphanesi'nde, kadınlar günü dolayısıyla, "Kadınlar, aydınlık bir nesil yetiştirmek için kütüphanede toplanıyoruz" konulu etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Kütüphane Müdürü Mukaddes Gündüz, kadınların gün geçtikçe sosyal, siyasal ve ekonomik hayatın içerisinde hak ettikleri yeri elde etme konusunda çok başarılı bir şekilde çalıştığını belirterek, "Bugün tarlada, bankada, okulda, fabrikada her yerde başarılı bir şekilde emek vermenin yanında evinde evin ihtiyaçlarını görmekte, en iyi anne olmak için uğraşmaktadır" dedi.

Atatürk'ün Türk kadınlarını dünya kadınlarından önce, çok hak vererek onurlandırdığını ifade eden Gündüz, şöyle konuştu:

"Kadın artık, hayatın gerisinde kalmaya mahkum değildir. Erkeklerin egemen olduğu birçok alanda onların egemenliklerini egale edecek başarılara imza atmıştır. Kadınlar Türkiye'de eğitim gören nüfusun çoğunluğu haline gelmiştir ve erkeklerden daha başarılı olmuştur. Kütüphanemizde de çok okuyanlar kadınlardır. Geleceğimizin bilim adamı, doktoru öğretmeni yani başarılı, kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlarını yetiştirmek en kutsal görevdir. Bizlerde bu görev için çalışmaktayız, aydınlık bir nesil yetiştirebilmek için kütüphanemizin içinde 'anne çocuk eğitimi' verilmektedir. Dünyanın üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Toplumun seviyesini o ülkenin kadınlarının seviyesi belirler. Bu yüzden kendini geliştiren, azimli, güçlü Türk ve dünya kadınlarının bu kutsal günü kutlu olsun"

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Saffet Şeker Kız Yetiştirme Yurdu öğrencilerine ve etkinliğe katılan kadınlara yemek verildi.

Etkinliğin sonunda, kütüphanede düzenlenen, "Anne ve Çocuk" eğitim kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları verilerek, kursta yapılan faaliyetler sergilendi.

Muhabir: Barış Eren / Mesut Tankulu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: