8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, "Üreten ve yöneten kadınlarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, "Üreten ve yöneten kadınlarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi.

Vali Erden, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadınların toplum içinde önemli role sahip olduğunu belirterek, kadınların sahip oldukları ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alandaki hakları kazanmak için önemli bir mücadele verdiklerini bildirdi.

Türk devletlerinin kuruluşunda ve yönetiminde kadınların her zaman aktif olarak rol oynadıklarının altını çizen Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Milli Mücadele'de kadınların üstlendikleri görevin ülkenin kuruluşuna önemli katkı sağladığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Erden, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla Türk kadınına toplum içinde ayrı bir önem verilmiş, kabul edilen Medeni Kanun ve ardından çıkarılan çeşitli kanunlarla birçok dünya devletinden önce seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Türk kadını için çok fazla sancılı geçmeyen bu süreçte günümüzdeki yasal hakların elde edilişi diğer ülkelere nispeten daha kolay olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sürekli gelişen ve hızla büyüyen bir ülkedir. Üreten ve yöneten kadınlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Bu süreçte kadınıyla erkeğiyle her vatandaşa önemli görevler düşmektedir. Kadınıyla erkeğiyle ülkemizde ve dünyamızda huzurlu, mutlu ve barış içinde bir yaşam sürmek temennisiyle gelecekte vatanımızı yönetecek nesilleri yetiştiren, bizleri eğiten ve şahsiyet kazandıran tüm fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Muhabir: Soner Kılınç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: