8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Mardin’in Derik ilçesi Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şube Başkanı Mahmut Öztemel, 8 Mart...

Mardin’in Derik ilçesi Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şube Başkanı Mahmut Öztemel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçede bulunan tüm okullardaki kadın öğretmenlere ve kamuda çalışan kadınlara karanfil dağıttı.

Derik Eğitim-Sen Şube Başkanı Mahmut Öztemel, güvencesizleştirme, kayıt dışı çalıştırma uygulamaları, en fazla kadın emekçileri etkilediğini söyledi. Öztemel, "Kadınlar sadece emek süreçlerinde, fabrikalarda, atölyelerde, dersliklerde, tarlalarda eşitsizliğe, sömürüye, şiddete maruz kalmıyor. Ayrımcılık ve şiddet her yerde. Her yıl ülkemizde ve dünyada binlerce kadın öldürülüyor, tecavüze uğruyor, taciz ediliyor, dövülüyor. Ülkemizde, kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın bedeni sömürüsü, kadın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, tacizciyi, tecavüzcüyü, saldırganı koruyup kollayan hukuk sistemi, kadının özgürleşmesi önünde en büyük engeller olarak durmaktadır. 8 Mart vesilesiyle tüm kadınlar adına Derik’te çalışan kadın kamu çalışanlarına karanfil dağıttık. İnsan onuruna yaraşır özgür bir gelecek umuduyla tüm kadınların gününü kutluyouz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz