8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, mağdur ve mazlum kadınları, gözü yaşlı anneleri kederlerine terk etmeyeceklerini bildirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, mağdur ve mazlum kadınları, gözü yaşlı anneleri kederlerine terk etmeyeceklerini bildirdi. Karaosmanoğlu, 8 Marta Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bir ülkenin medeniyet seviyesini kadınların toplumdaki konumunu belirlediğini belirtti. Türkiye'nin son 10 yılda temel insan hakları anlamında çok büyük bir mesafe katettiğini anlatan Karaosmanoğlu, kadınların sosyal hayattaki konumunun eskiyle kıyas edilemeyecek şekilde geliştiğini ve gelişmeye devam ettiğini ifade etti. Karaosmanoğlu, kadınların, bilim, sanat, siyaset, ticaret, eğitim ve kültür hayatında örnek bir konuma yükseldiğini belirterek, şöyle devam etti: "Bununla birlikte bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de bazı ciddi sorunlar maalesef devam etmektedir. Bu sorunları çözmek için daha çok enerjiye ve dikkate ihtiyacımız var. Cenneti anaların ayakları altında sayan bir medeniyetin mensupları olarak mağdur ve mazlum kadınlarımızı, gözü yaşlı analarımızı kaderlerine terk etmeyeceğiz. Hiçbirini çaresiz, kimsesiz bırakmayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: