8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SİVAS (AA) - AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Bilgin, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, kadınların eşitlik, kalkınma ve huzurlu yaşam özlemlerini isteklerini dile getirdiğini belirtti. Kadına gösterilen saygı, değer, hak ve sorumluluklarının, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini gösterdiğini aktaran Bilgin, "Kadınlara tanınan siyasi, sosyal ve ekonomik haklarla Türk kadını aktif bir şekilde toplumsal hayata katılmış, Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunma imkanı bulmuştur. Kadınların, siyasal, sosyal ve ekonomik faaliyetlere eskiye nazaran daha yoğun şekilde katılmayı arzu ettikleri ve katılmaya başladıkları bir süreçten geçmekteyiz" açıklamasında bulundu. Milletvekili Ali Turan da mesajında şunları kaydetti: "Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla ve demokrasinin gelişmesiyle eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye'nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olarak toplumsal yaşamda yerini almıştır." Turan, "Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü kutluyorum" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: