8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SİVAS (AA) - Memur-Sen Sivas Şubesi Kadınlar Komisyonu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

"Esma, zalime meydan okuyuşun sembolü" Kırıktaş, savaşların ağır sonuçlarının muhataplarının kadın ve çocuklar olduğunu belirterek, "Son 3 yılda Suriye'de 11 bin, Filistin'de 780, Mısır’da da darbeden sonra 50 kadın öldürüldü. Mısır'da güvenlik güçlerinin müdahalesinde şehit olan İhvan liderlerinden Muhammed el-Biltaci'nin kızı Esma'yı unutmadık. Rabia Meydanı'nda keskin nişancıların hedefi olan şehit Esma, bugün diktatörlere karşı çıkışın, baskı ve zulme başkaldırının, mazlumun hakkına sahip çıkıp, zalime meydan okuyuşun sembolüdür" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: