8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, toplum olarak bugüne kadar kadın beyinlerden çok fazla yararlanılamadığına dikkati çekerek, "Kadınlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, toplum olarak bugüne kadar kadın beyinlerden çok fazla yararlanılamadığına dikkati çekerek, "Kadınlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini hep beraber görüyoruz" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen panelde konuşan Vali Balkanlıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın son dönemdeki çalışmalarında ciddi mesafeler kat edildiğini ifade etti. Kadına karşı uygulanan şiddetin önlenmesi konusunda bakanlığın ciddi çalışmalar yaptığını dile getiren Balkanlıoğlu, emniyetin de bu konuda titiz bir çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Reklam
Reklam

Balkanlıoğlu, toplumun, kadın konusunda belli bir seviyeye gelmesinin biraz daha zaman alacağına vurgu yaparak, aşılması gereken sorunların olduğuna dikkati çekti.

"Toplum olarak bugüne kadar kadın beyinlerden çok fazla yararlanamadığımızı düşünüyorum" diyen Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Kadınlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini hep beraber görüyoruz. Ev hanımı olarak da birçok görev yapıyorlar ama bu beyinlerden birçok yerde ilim adamı olarak, iş kadını olarak istifade etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Toplumun yarısından faydalanamadığımızda, aksayarak yürüyen insan konumunda kalırız. Eğitim ve gelir seviyemiz arttıkça bunlar daha da yaygınlaşacaktır. 8 Mart, hep gelip geçerdi ama şimdi kadınlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız pek çok program düzenleyip kadınların çektikleri sıkıntılara dikkati çekme, kadınların yeryüzünde hak ettikleri yere gelmesi konusunda çaba harcamaları son derece anlamlı."

-"Hanımlar Lokali'nin inşaatına başlandı"-

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise belediye olarak kadınlara büyük önem verdiklerini belirtti. Çoban, seçimlerden önce vaat ettiği konuların arasında yer alan "Hanımlar Lokali"nin inşaat çalışmalarının başladığını bildirdi. Ağustos ya da eylül ayında burasını hizmete açmayı planladıklarını aktaran Çoban, büyük bir kapalı alana sahip olacak lokalde, kurs merkezleri, sergi salonları, spor alanları, kafeterya, kuaför, yüzme havuzu, sauna, buhar banyosu ve geniş bir parkın yer alacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Yine, Taş Medrese'nin bir kaç ay içerisinde hizmete girmesiyle orada kadınların el ürünlerinin sergileneceğini ifade eden Çoban, Akarçay'ın bulunduğu alanda da aile bütçelerine katkı sağlamak isteyen kadınların ürünlerini sergileyip satabileceklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci de kadının her türlü mağduriyeti ve ihtiyacında yanında olduklarını, manevi, maddi ve danışmanlık olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: