8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Kayseri'de siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir grup kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk

Kayseri'de siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir grup kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, anıta çelenk sunarak, basın açıklaması yaptı.

Bu sırada bazı kadınlar, meydandan geçen diğer kadınlara çiçek dağıttı.

Öte yandan, Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Zuhal Coşkun'da, Kayseri Barosu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında, dünyada ve Türkiye'de kadınlara yönelik yaşamsal sorunların somut olarak çözüme kavuşmadığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Coşkun, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ve dünyada çeşitli insan hakları ihlalleri yaşanmakta ve bu ihlallerin muhatapları arasında kadınlar başı çekmekte. Dünyada her 3 kadından biri şiddete maruz kalmakta. Kadınlar, şiddet, cinsel taciz ve cinsel sömürünün hedefi olmaktan kurtarılmalı. Kayseri'de kadına yönelik şiddet, küçümsenmeyecek boyutta. Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanuna ilişkin 2012 yılında mahkemelerden infaz edilmek üzere başsavcılığa intikal eden tedbir kararı sayısı 3 bin 276, 2013 ayı itibariyle intikal eden tedbir karar sayısı ise 530'dur. Kadın ve erkek arasında, adalet, barış, karşılıklı sevgi ve saygıyı, ailenin önemini bu vesileyle bir kere daha vurgulamak istiyoruz."

Muhabir: Esra Gül Aktürk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: