8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajları

8 Mart Dünya kadınlar günü dolaysıyla Elazığ STK ve Siyasi parti mensupları bir dizi mesaj yayımladı.

8 Mart Dünya kadınlar günü dolaysıyla Elazığ STK ve Siyasi parti mensupları bir dizi mesaj yayımladı.

Elazığ Milletvekili Sermin BALIK’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı Mesaj;

Bir toplumun medeniyet yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği önem ve ona duyduğu saygı ile ölçülür. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek güçlenen ve sesini başarılarıyla duyuran Türkiye kadını, uygar ve gelişen ülkemizin temel dokusudur.

İktidara geldiğimiz ilk günden bu zamana kadar her alanda olduğu gibi kadınlarımıza yönelik birçok düzenlemeyi gerçekleştirmenin gururunu yaşamaktayız. Bu anlamda Elazığ tarihinin ilk kadın milletvekili olarak yaptığımız bu güzel çalışmaların Elazığ’ımıza yansımalarını görmekten onur duymaktayım. Bu anlamda hükümetimiz döneminde başka bakanlıklar bünyesinde olan birimleri tek çatı altında topladık. Cumhuriyetin kurulduğundan bugüne kadar ilk defa TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nu kurduk. 12 Eylül referandum ile de kadınlarımızı pozitif ayırımcılık kapsamına aldık. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun 2012 yılında kabul edilerek yasalaştı. Daha önce 4 maddelik olarak düzenlenen bu kanunu 25 maddelik bir temel kanun haline getirdik. İlk başta şiddete maruz kalan kadınlarımız olmak üzere ailenin diğer üyeleriyle ilgili, koruma, önleme, kolluk hizmetleri ve yargılama süreçleri dahil her şeyi bu kanunla, ihtiyaca cevap verecek hale getirdik. Ülke genelinde Kadınlarımızın iş gücüne katılma oranını yüzde 23’ten yüzde 28’e çıkardık.2023 hedefimiz ise bu oranı yüzde 35’e çıkartmak.

Reklam
Reklam

Bu vesileyle ‘’tüm dünya kadınlarının ve Elazığlı hemcinslerimin’’ dünya kadınlar günü kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim…

AK Parti Elazığ İl Başkanı Mahir Sönmez, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesaj;

Başkan Sönmez mesajında, kadınların toplumun temel direği, gelişme ve kalkınmanın önemli aktörleri olduğunu vurgulayarak;”Bizim medeniyetimiz, kültürümüz kadın ve erkek tarafından ortak olarak oluşturulmuş; tarihimizi kadınlarımız ve erkeklerimiz omuz omuza yazmıştır. Türk medeniyeti içerisinde kadınlarımız her zaman erkeğin yanında ve yanı başında bulunmuştur. “Cennetin annelerin ayaklarının altında” olduğuna inanan bir inancın mensupları olarak, kadınlarımıza yönelik gerçekleştirilen şiddeti de tasvip edebilmemiz mümkün değildir. Kadına uygulanan şiddet, insanlığa ve insanlık değerlerine yapılan tahribattır. Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığa, şiddete ve kadın istismarına karşı her zaman karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Temennimiz dünyanın hiçbir ülkesinde kadınlara yönelik şiddet ve kötü muamele olmamasıdır. Kadınlarımız, bizim en değerli varlığımız ve bizlere verilen emanettir. Toplumsal gelişmenin ve ülkenin kalkınmasının sağlanmasında kadınlarımızın katkısı ve desteği her zaman en yüksek düzeyde olmuştur. AK Parti iktidarında uygulanan sosyal politikalarla kadınlarımız her zaman desteklenmiş; yaşam standartlarını yükseltecek önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Eğitimde, sağlıkta, çalışma hayatında kadınlarımıza pozitif ayrımcılık sağlayacak yasal ve anayasal düzenlemeler yapılmıştır. Kadınlarımızın siyaset başta olmak üzere toplumsal yaşantımızın her alanında daha fazla yer alması dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

AK Parti Elazığ İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Yanlıç, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yayınladığı mesaj;

Yanlıç, kadınların fedakârlık, sevgi ve şefkatin sembolü olduğunu ifade ettiği mesajında şunları kaydetti: “Anadolu kadını, fedakârlık, şefkat, sabır ve sevginin sembolüdür. Ülkemizin gelişmesinde kadınlarımızın sevgiyle işlediği emeğinin, ruhunun güzelliklerini yansıtan gayretlerinin büyük katkısı vardır. Sosyal ve siyasal yaşantımızın, ekonomik gelişmemizin, demokrasimizin güçlenmesinin en temel yapı taşı kadındır”.

Kadınların AK Parti iktidarında birçok alanda önemli haklara kavuştuğunu, siyasette daha fazla temsil edilmeye başladığı belirten Yanlıç, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti iktidarında kadınlar hemen her alanda çok önemli haklara kavuşmuş; siyasette daha fazla söz sahibi olmaya başlamıştır. TBMM’de en fazla sayıda kadın milletvekili bulunan AK Parti, kadınların il genel meclislerinde ve belediye meclislerinde de daha fazla temsil edilmesini sağlamıştır.”dedi

Reklam
Reklam

Yanlıç, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çok önemli adımlar atıldığına da dikkat çekerek; “Yeni hakların verilmesi ve temsil düzeyinin artırılmasının yanında kadınlarımızın sıkça uğradığı şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaları da yine AK Parti başlatmıştır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için hükümetimiz tarafından yapılan çalışmalar çok önemli sonuçlar vermiştir. Sevginin sembolü kadınlarımıza, uygulanan şiddet son bulana kadar bu çalışmalar devam edecektir.” açıklamasında bulundu.

AK Parti Elazığ İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Yanlıç, tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlayarak; kadınlarımızın şiddete ve kötü muameleye maruz kalmadıkları, yaşamımızın her alanında etkinliklerinin daha da arttığı güzel günler dileğiyle tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum” açıklamasında bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebeti ile bir mesaj yayınlayan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av .İbrahim GÖK; doğumdan ölüme kadar hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, Yüce Peygamberimiz Hz.Muhammet (S.A.V) efendimizin ‘’Cennet annelerin ayakları altındadır’’ sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım dedi.

Reklam
Reklam

Kadının dinimizdeki yerine vurgu yapan GÖK; Cahiliye döneminde kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu ,kadınlar mal gibi alınıp satılıyordu. Dinimizin yaygınlaşmasının ardından kadına büyük önem ve değer verildi. İslamiyet’i tercih eden kadınlar hayatın her alanında eşitliği, saygıyı hoşgörüyü gördüğünü ifade etti.

Toplumumuzda kadınların öne çıkmaya başladığını, gerek sosyal alanlarda, gerekse ekonomik alanlarda önemli yerlere geldiklerini ifade ederek MÜSİAD Elazığ Şubesi olarak Türkiye’de bir ilk gerçekleştirerek MÜSİAD Kadın Kolları Kurduklarını ve ilerleyen günlerde önemli faaliyetlerle kamuoyuna çıkacaklarını belirtti.

Bizi biz yapan var oluş sebeplerimizden analarımıza, çocuklarımızın anası eşlerimize ,bacılarımıza tüm kadınlara inancımızın, saygımızın ,kişiliğimizin gereği olarak gereken önem ve değeri vermeliyiz dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Veysel DOĞANAY kutlama mesajı yayımladı.

Kadınlar daima sevginin, fedakarlığın ve özverinin kaynağı olmuştur. Aile yapısının temel unsuru olan kadınlar yani annelerimiz hayata ilk adım atışımızın, hayatı öğrenmemizin ilk örneğidir. Aile birliğinin sağlanmasıyla, toplumsal düzenin şekillenmesinde sevgi bağı olan kadınlarımıza, hak ettiği değerin ve hizmetin mutlaka verilmesi gerekmektedir. Kadınlarımız yaşamları boyunca fedakarca ve özveri ile çocuklarına, eşlerine ve vatan hizmetlerine karşılık beklemeden el uzatmıştır.

Reklam
Reklam

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya kadınları tarafından bağımsızlık, eşitlik, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi olarak kutlanmaktadır. Bizler de Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, kadınların yaşam kalitelerinin artması için sunmakta olduğumuz hizmetten kadınlarımızın en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak için çaba sarf etmekteyiz. Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezimiz ile Evlilik Danışmanlığı, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezimiz ile kadın sağlığını tehdit eden kadın kanserlerinin erken teşhisi ve halk eğitimleri, aile hekimlerimiz ile koruyucu sağlık hizmetleri, Misafir Anne Projesi kapsamında riskli gebelerin şehir merkezinde kapsamlı hastanelerde doğum yapmalarının sağlanması alanlarında çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz.

Bu duygu, düşünce ve hizmet anlayışıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en işten dileklerimizle kutlar, tüm kadınlarımıza aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılarla dolu bir hayat dilerim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: