8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Hayatınızın Özel Kadınlarına Anlamlı Hediyeler Seçin

Yıllardır heyecanla kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün dünyaya yayılışı oldukça hüzünlü bir başlangıca sahip. Farklı sivil toplum örgütleri tarafından sahiplenilmeye başlayınca daha da önem kazanan 8 Mart'ta eşitlik, adalet gibi pek çok değerin konu alınarak kadınların toplumdaki gücü anlatılmaya devam ediliyor. Peki değer verdiğiniz kadınlara farklı olduklarını hissettirmek için siz ne planladınız? İşte bugünü daha da anlamlı kılmak isteyenler için 8 Mart'a özel bazı küçük tüyolar

1.8 Mart Dünya Kadınlar Günü, yüz yılı aşkın süredir büyüyen bir heyecanla kutlanıyor.

Aslında bu günün anlam ve önemi pek de iç açıcı bir hadiseye dayanmıyor. Ancak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün doğuşu ve tüm dünyaya yayılış da da pek manidar. 1857’de New York’ta bir tekstil fabrikasında grev yaparak hak arayışında olan 129 işçi kadın, çıkan yangında hayatını kaybediyor. Cenaze törenleri 10.000 kişinin katılımı ile gerçekleştiğinde, hak ararken canından olan kadınlar tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başarıyor!

Reklam
Reklam

2.Yıllar içinde olayın yankıları, uluslararası platformda geniş kitlelere ulaştı!

Tarih 1910’u gösterdiğinde, yukarıda fotoğrafını gördüğünüz Clara Zetkin; 8 Mart’ın o elim güne binaen “Dünya Kadınlar Günü” olarak anılmasına öncülük etti. Yıllar içinde farklı ülkelerde yapılan kongre ve toplantılarla tekrar tekrar gündeme getirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya kadınlarına atfedildi.

3.Türkiye’de 8 Mart: Kadınların Günü!

Ülkemizin BM gündeminden etkileniyor olması, bu özel günde kutlamalarının başlamasında etkili oldu. Yıllar içinde pek çok sivil toplum örgütü tarafından sahiplenilen bu özel yıldönümü daha da büyük önem kazandı.

4.Dünya Kadınlar Günü her ülkede farklı şekillerde anılıyor.

Dünya Kadınlar Günü, toplumsal anlamda var olan pek çok boşluğun dolmasına yardım ediyor. Kadın-erkek eşitliği noktasında, yapılacak bir hatırlatmadan hangi kadın hoşnut olmaz ki? Eşitlik, adalet gibi pek çok değerin doğru anlaşılmadığı toplumlarda bu tip günlere oldukça ihtiyaç var.

5.“Bir Gün Değil, Her Gün!” mesajı veriliyor.

Reklam
Reklam

Dünya Kadınlar Günü’nü yılda bir kez kutlamak marifet değil elbette. Dünya Kadınlar Günü mesajları içinde en kapsayıcı olanı da hem kadınlara kendi güçlerini hatırlatan hem otoritelere mesaj veren “Kadının yükselişi, ulusların yükselişi” sözü oluyor!

6.Anne, eş, kardeş, sevgili ya da dost...

Kadın varlığının ve kadın gücünün ne kadar değerli ve sihirli olduğunu anlamak bazen, en yakınları tarafından bile kavranması zor bir konu... Yine de kendinize, kadın dostlarınıza, annenize, kız kardeşiniz, eşinize kalbinizle dokunmak için asla geç değil!

7.“Kadınlar Çiçektir, Çiçekler Su İster” ifadesi sizce de çok eskilerde kalmadı mı?

Kadınlar, kendi değerlerini farkettikçe, yaşadıkları toplumların da değerini yükseltiyor. İşte bu değeri göstermenin en iyi yolu ise, kendinizi ve çevrenizde önem verdiğiniz tüm kadınlara bu özel günde özel hissettirmek! Narin bir çiçek ve yanında onu gerçekten tanıdığınızı ve sevdiğinizi ifade eden doğru bir hediye ile 8 Mart kutlaması yapabilirsiniz.

8.Kadınlar Günü Hediye Önerilerimiz ile unutulmaz bir gün geçirin

Reklam
Reklam

Kadınlar Günü’nde ister kendinizi şımartmak için bir hediye seçin, ister hayatınızdaki sevdiğiniz kadınlara hediye alıyor olun hayatı kolaylaştıracak, anı ölümsüzleştirecek seçimler yapabilirsiniz.

9.Bir taşla iki hatta daha fazla kuş vurmak!

Hediye seçmek zor iştir ancak, doğru yere bakarsanız Kadınlar Günü İndirimleri’ni takip ederek, doğru kararı verebilirsiniz. Mesela, muhteşem saçlar onun ilgi alanındaysa ya da telefonu ayrılmaz bir parçasıysa... İşte size fırsat!

10.Teknoloji ile daha güçlü daha mutlu kadınlar...

Son zamanlarda farklı işlevleri olan teknolojik aletler hediye seçimlerinde başı çeker hale geldi. Mutluluğun sırrı artık teknolojiden geçiyor gibi. Teknoloji dünyasında bir hayli seçenek olması ise ekstra bir kolaylık.

11.Teknosa, Dünya Kadınlar Günü’nüzü Kutluyor!

Teknosa, kadınları ve Dünya Kadınlar Günü’nü çok önemsiyor. Bu gün vesilesi ile yüzlerce farklı teknolojik üründe yüz güldüren indirimler sunuyor. Akıllı telefonlar ya da yüzünüzü güldürecek kişisel bakım ürünlerinde birbirinden iyi fırsatlar yakalayabilir, en güzel kadınlar günü hediyesini seçebilirsiniz.

Reklam
Reklam

12.Teknosa fırsatları sayesinde hediyenizle en çok mutlu eden siz olun!

Teknosa’nın sağladığı ekstra indirimli alışveriş fırsatları, hediye seçiminde zorlanan herkes için önemli alternatifler sunuyor. Kişisel bakım ürünlerinden elektrikli ev aletlerine pek çok ürün ile akıllı telefon ve bilgisayar alışverişleriniz için Teknosa’yı tercih edebilirsiniz. Bu sayede, bir çiçek ile geçiştirmediğiniz Dünya Kadınlar Günü’nde sizin için değerli olan kadınları ve kendinizi gerçekten şımartabilirsiniz.