'8 Mart kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin simgesidir'

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tüm dünya kadınlarının...

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tüm dünya kadınlarının eşitlik, özgürlük ve dayanışma içinde toplumsal hayatta hak ettikleri konuma gelme mücadelesinin simgesi olduğunu söyledi.

Başkan Açıkgöz, yaptığı açıklamada, Dünya Kadınlar Günü'nün bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, tartışılması ve bu sorunlara çözüm aranması için bir zemin sağlaması gerektiğini kaydetti. Başkan Açıkgöz, açıklamasında şunları dile getirdi: “Aslında bizim beklentimiz bunun sadece bir günle sınırlı kalmamasıdır. Kadınlar toplumu ileri götüren sosyal dinamiğin temel kaynağıdır. Annelik rolüyle yeni nesillere şekil verendir. Bu nedenle, kadına yapılan yatırım, aslında geleceğe yapılan yatırımdır. Kadın annedir, eştir, eğitmendir. Ancak bütün bu rollerinin ötesinde, duyguları, düşünceleri, ümitleri, hayalleriyle kadın, bireydir. Türk kadını tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde feragat ve fedakarlıkların en yücesini yapmıştır."

Reklam
Reklam

Atatürk’ün kadın-erkek ayrımcılığına son veren yasal düzenlemeleri hayata geçirmesiyle, Türk kadınının o günün koşullarında dünyanın en gelişmiş ülkelerinden daha geniş haklara sahip olduğunu vurgulayan Açıkgöz, şunları kaydetti: "Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır. Bu konuda devletimizin yanı sıra, kadın örgütlerinin, diğer sivil toplum kuruluşlarının ve basın yayın organlarının gayretleri büyük önem taşımaktadır. Kadınların hayat şartlarının iyileştirilmesi, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, çalışma haklarının yaygınlaştırılması, toplumsal statülerinin güçlendirilmesi ve aile içi şiddet başta olmak üzere karşılaştıkları olumsuzlukların giderilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu konuda devletimizin yanı sıra kadın örgütlerinin, diğer sivil toplum kuruluşlarının ve basın yayın organlarının gayretleri büyük önem taşımaktadır. AK Parti olarak kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınların çalışma hayatına girmesi, siyasete katılması ve eğitim imkanlarının artırılmasına yönelik çok önemli projeleri hayata geçirdik. AK Parti Yozgat İl Teşkilatı olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tüm dünyada ve ülkemizde kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmasını temenni eder, tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar temenni ederiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz