8. Runtalya Maratonu

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Runtalya Maratonu kapsamında 52 kadının katılımıyla "Yüksek Topuk Koşusu" yapıldı.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Runtalya Maratonu kapsamında 52 kadının katılımıyla "Yüksek Topuk Koşusu" yapıldı.

Öger Tur tarafından düzenlenen Runtalya Maratonu kapsamında "Minik Adımlar", "Yüksek Topuk Koşusu" ve "Halk Koşusu" yarışları TerraCity Alışveriş Merkezi önünde gerçekleştirildi.

Yarışlar kapsamında önce 4-6 yaş arası çocukların katılımıyla 400 metre mesafede "Minik Adımlar" yarışı yapıldı. Yarış sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Daha sonra bu yıl ikinci kez düzenlenen ve 52 kadının yüksek topuklu ayakkabılarıyla katıldığı "Yüksek Topuk Koşusu"nda renkli görüntüler oluştu. Yarışa katılan kadınlar topukları en az 7 santimetre yüksekliğinde, 1,5 santimetre kalınlığında olan ayakkabılar ile 100 metrelik mesafede yarıştı.

Reklam
Reklam

Yarış sonunda yüksek topuklu ayakkabılarla en hızlı koşan Aslı Kahraman 18.75 saniyelik derecesiyle birinci, Durdu Ekinci 19.20 saniyelik derecesiyle ikinci, Emine Tuba Er de 20.30 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu. Yarışmada birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncü yarışmacıya da bin lira para ödülü, yarışı tamamlayan tüm yarışmacılara ise madalya verildi.

Yarışa katılan 15 kadının ise ayakkabılarının topuk boyunun yarış standartlarına uymadığı gerekçesiyle diskalifiye edildiği bildirildi.

Yarışa katılan kadınlar, yüksek topukla koşmanın tehlikeli, ancak heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Runtalya Yüksek Topuk Koşusu'nun ardından aynı yerde "Halk Koşusu" gerçekleştirildi. 4 kilometre koşan katılımcılar, yarışı başladıkları yerde tamamladı. Koşuyu tamamlayan tüm katılımcılara sertifika verildi.

Runtalya Maratonu, yarın Konyaaltı ilçesi Cam Piramit önünden başlayacak "Runtalya Maratonu" ile devam edecek. 42 kilometrelik maratonda sporcular, Atatürk Caddesi, Işıklar, Eski Lara Yolu, Fener, Lara Beach Sahil Yolu ve Lara'ya kadar uzanan güzergahta koşacak, ardından başlangıç noktası olan Cam Piramit'te koşuyu sonlandıracak.

Reklam
Reklam

Muhabir: Sefa Karacan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: