8. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali 20 Ocak'ta

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, 8. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nin, 20 Ocak Cuma...

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, 8. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nin, 20 Ocak Cuma günü Cumhuriyet Meydanı'nda açılacağını bildirdi. Akova, Türkiye’de ilk kez zeytini anlatan geniş kapsamlı bir belgesel hazırlandığını söyledi.
Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, 20-22 Ocak tarihleri arasında bu yıl 8. kez düzenlenecek olan Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nin tanıtımını yapmak için basın toplantısı düzenledi.
Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçenin zeytin ile ilgili bağını en açık biçimde ortaya koyan belgesel filmin çekimlerinin tamamlandığını ve gösteriminin festivalin açılışında olacağını ifade etti.
Şehit Turan Bayraktar Parkı’nda saat 15.45'de Burhaniye kitap, el sanatları ile hediyelik eşya sergi ve stant açılışlarının olacağı festivalin birinci gününde saat 16.00’da Belediye Park Düğün Salonu'nda Prof. Dr. Yahya Laleli, Güney Marmara Doğal Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfezi Şubesi Başkanı Mehmet Akif Öznal ve Yüksek Orman Mühendisi, Madra ve Kaz Dağları Belediyeler Birliği Danışmanı Salih Sönmezışık’ın “Körfezde Zeytinciliğimiz” adlı paneli ile devam edecek.
Festivalin birinci gününün akşamında ise Belediye Park Düğün Salonunda saat 20.00'de, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası Klasik Müzik Konseri birinci günün finalini yapacak. Festivalin ikinci günü olan 21 Ocak 2012 Cumartesi günü ise Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Engin Beksaç’ın sunacağı ve eski Bulgaristan Kültür Bakanı Prof. Dr. Ivan Marazov, Doç. Dr.Valeria Fol, Yard. Doç. Dr. Tatyana Shalganova, Dr. Maya Vasileva’nın “Uluslararası Kaya Anıtları ve Burhaniye” konusunda konuşmacı olarak katılacağı bir sempozyum gerçekleştirilecek. Sempozyum ardından etkinlikler Burhaniye Belediyesi Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi'nde devam edecek.
Keman dinletisi, “Güneşi düşlere taşımak” fotoğraf etkinlikleri, Burhaniye Belediyesi Sanat Evi Etkinlikleri, Burhaniye Kültür Sanat Derneği etkinlikleri ve zeytin ve zeytinyağı belgesel film gösteriminin olacağı kültür merkezindeki etkinlikler, gelenekselleşen zeytinyağlı yemek yarışması ile devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz