8 yaşında kendini astı

İngiltere'de sekiz yaşındaki bir kız dün yatak odasında kendini asmış halde bulundu.

Kızları Charlotte Moody'yi Nottinghamshire'daki evlerinde kendini asmış olarak bulan aile, polise haber verdi.

Polis, küçük kızın 32 yaşındaki babası Simon'un ve 24 yaşındaki annesi Susan'ın ifadelerinin alındığını, soruşturmanın sürdüğünü kaydetti. Yetkililer, olayın trajik bir kaza mı, bir intihar mı, yoksa şüpheli bir vaka mı olduğu konusunda kesin bir bilgi vermedi.

Sosyal görevlilerin doğumundan beri küçük Charlotte'tan haberdar olduğu kaydediliyor. Zira, annesi Charlotte'u henüz 16 yaşındayken bir bakımevinde dünyaya getirmiş.

Reklam
Reklam

Ailenin evinin yakınında oturan 21 yaşındaki Muhammed Sahib adlı bir öğrenci, küçük kızın ciddi öğrenme güçlüğü olduğunu söyleyerek, "Kız ve erkek kardeşi evden hiç çıkmazdı. Aslında onları hiç göremezdiniz. Aile, arka bahçelerindeki Alman kurdu köpeklerinin havlaması dışında çok sessizdi. Annesinin çığlıklarını duydum. Daha sonra babasını gözyaşları içinde gördüm" diye konuştu.

Polis, küçük kızın beş yaşındaki erkek kardeşinin olayın ardından sosyal görevliler tarafından korumaya alındığını kaydetti. Yapılan otopsi sonucunda küçük kızın ölüm sebebinin asılma olduğu kesinleşti. Ancak Charlotte'un zihinsel sağlık sorunlarının merdivenlerden inip çıkmasını zorlaştırdığı bilgisi şüpheleri artırıyor.

Ailenin yaşadığı sokakta oturan komşuları, küçük kızın yaşadığı evin kapısına çiçekler bıraktı.