8 yıldır sadece yoğurt yiyiyor

AYDIN (İHA) - Aydın'ın Köşk İlçesi'ne bağlı Gündoğan Köyü'nde yaşayan 9 yaşındaki Mahmut Öz'ün durumu yürek dağlıyor. 6 aylıkken geçirdiği havale sonucu gelişim bozukluğu yaşayan talihsiz çocuk, 9 yaşında olmasına rağmen sadece 5 kilo ağırlığında. Hiçbir hareket kabiliyeti olmayan, görme duyularını yitiren ve dişleri olmasına rağmen çenesini oynatamadığı için katı gıda tüketemeyen Mahmut Öz, hayırsever vatandaşların ve doktorların yardımını bekliyor.

Doğduğu günden bu yana çocuğunun başından bir an olsun ayrılmayan ve 9 yıldır Mahmut'u 3 aylık bebek gibi baktığını belirten anne Asiye Öz, çocuğuna bakmaktan bıkmadığını, ancak her gün acı çektiği için yüreğinin dayanmadığını söyledi. Tüm varlığını çocuklarının tedavisi harcayan İsa-Asiye Öz çifti, "Tedavi için Ege Bölgesi'nde gitmedik doktor ve hastane bırakmadık. Ancak bir gelişme olmadı. Çocuğumuzu iyileştirebilecek bir hekim varsa ne olur bize yardımcı olsun" diyerek çaresizliklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Edinilen bilgiye göre, Mahmut Öz, 1996 yılında 1 kilo 100 gram olarak ebe kontrolünde doğdu. Bebek doğar doğmaz Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada bir süre tedavi gören talihsiz bebek, 6 aylıkken havale geçirdi. Yüksek ateş nedeniyle beyin damarları zarar gören küçük Mahmut, daha sonra görme duyusunu kaybetti. 8 aylıkken de bebek katarak ameliyatı geçirdi. Doğduğu günden 5 yaşına kadar ömrü hastanelerde geçen küçük Mahmut, 5 yaşından sonra "Tıbben yapılabilecek bir şey yok" denilerek köyüne geri gönderildi.

9 yaşında olmasına rağmen yattığı yerden sağa sola dahi dönemeyen Mahmut Öz'ün tüm ihtiyaçları ailesi tarafından karşılanıyor. Doktorların olumsuz raporlarına rağmen halen ümitlerinin tükenmediğini belirten Öz ailesinin en büyük endişesi, kendilerinden sona kalması durumunda çocuklarının ne olacağı. Bugüne kadar annelik sevgisinin hiç eksilmediğini ve ömrünün sonuna kadar Mahmut'u bıkmadan bir bebek gibi bakacağını belirten anne Asiye Öz, "Tek endişem ben ölünce çocuğumu kim bakar. Onunla sadece kalp dilimizle anlaşabiliyoruz. Bu dili de anneden başkası anlayamaz. Ben hiçbir zaman ümidimi yitirmedim. Türk hekimlerine de güveniyorum. Mahmut yıllardır çenesini dahi oynatamadığı için sadece yoğurt yiyebiliyor. Çocuğumu ne olur bu durumdan kurtarsınlar. Yoksa biz ölünce Mahmut ortada kalır, buna dayanamam" sözleri ile doktorlardan ve yetkililerden yardım istedi.

Reklam
Reklam