80 ülkeden 2 bin girişimci İstanbul'da buluşuyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) işbirliğinde düzenlenecek olan Dünya Türk Girişimciler Kurultayı, 80 ülkeden 2 bin kişinin katılımıyla 10-11 Nisan'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda Devlet Bakanının da katılacağı Dünya Türk Girişimciler Kurultayı, 10 Nisan'da başlayacak. Türk iş adamlarının biraya gelmesiyle birlikte bir ekonomi zirvesine dönüşecek kurultayın ana teması ise; "Küresel Güç Türkiye" olarak belirlendi. 80 ülkeden gelecek 2 bini aşkın Türk girişimci, siyasetin üst düzey temsilcileri, uluslararası şirketlerde üstün başarı sağlamış Türk profesyoneller, genç girişimciler, ekonomistler, bürokratlar, iş adamı ve girişimci örgütleri, CEO'lar, akademisyenler, kadın girişimci örgütleri 10-11 Nisan'da "Dünya Türk Girişimciler Kurultayı"nda bir araya gelecek.

Reklam
Reklam

Türk girişimcilerin dünyada karşılaştığı sorunların tartışılacağı kurultayda, yurt dışında yetişen yeni nesil Türk girişimcilerin Türk iş dünyasını tanımalarını sağlayarak Türk lobisini yurtdışında daha da güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Kurultayla birlikte DEİK bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Dünya Türk İş Konseyi'nin çatısı altında kalıcı bir yapılanma hedefine ulaşılması hedefleniyor. Ayrıca, 10 Nisan akşamı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ünde katılacağı bir Gala Gecesi düzenlenecek.

BAKANLAR BU KEZ OTURUM YÖNETECEK
Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı kurultaya kabineden 9 bakan da katılacak. Bakanlar, Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nın ilk gününde "Küresel Ekonomide Türk Girişimcilerin Rolü ve Lobi Faaliyetleri" konulu oturuma katılacak. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Baş Müzakereci ve Devlet Bakanı Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yer alacağı "Küresel Ekonomide Türk Girişimcilerinin Rolü ve Lobi Faaliyetleri" adlı oturumla Türkiye'nin dünya yatırım haritasındaki cazibesi tartışılacak. Amerika Oturumu, Komşu ve Çevre Ülkeler Oturumu, Asya-Pasifik Oturumu, Avrupa-Balkanlar Oturumu ve Körfez Oturumu başlığı altında gerçekleştirilecek oturumlarda Türk iş adamlarına yeni iş fırsatları anlatılacak. Türk iş adamları bu oturumlarda Devlet Bakanları'na sorunlarını anlatarak krize karşı koymanın yollarını ve Türk iş gücünün yurt dışında daha çok yer alabilmesi için beklentilerini dile getirecek.

Reklam
Reklam

DÜNYAYI YÖNETEN TÜRKLER KURULTAYDA BULUŞUYOR

Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde görev alan ve trilyon dolarlara yöneten profesyonel Türk yöneticiler, yatırımlarıyla dünya listelerinde yer alan girişimciler kurultayın en ilgi çekici konukları olacak. Türk iş adamları ile bir araya gelecek olan ünlü CEO'lar ve pek çok firmanın tepe yöneticisi olarak görev yapan isimler iş adamlarına, yeni yatırım imkanlarının değerlendirilmesi ve fırsatların yaratılmasını anlatarak içinde bulunduğumuz global kriz gibi iş dünyasını etkileyen konular ile nasıl başa çıkabileceklerinin tüyolarını verecek. 2 gün sürecek kurultayın son gününde ise, Türk girişimciler dünya pazarındaki paylarını artırmak için ikili iş görüşmeler yapacak. Küba'dan Ukrayna'ya, Barbados'tan Monako'ya yaklaşık 2 bin Türk iş adamı bir araya gelerek yeni iş fırsatlarını görüşecek. Ardından Coca Cola CEO'su ve Dünya Türk İş Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Muhtar Kent'in yöneteceği "Küresel Krize Küresel Bakışlar" oturumu düzenlenecek. CISCO Doğu Avrupa ve Merkezi Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Kaan Terzioğlu, P&G Kafkasya ve Orta Asya Bölge Başkan Yardımcısı ve P&G Türkiye Genel Müdürü Saffet Karpat, TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Orta Doğu Danışmanı ve Türk – Rus İş Konseyi Başkanı Cem Kozlu'nun katılımıyla gerçekleşecek oturumda, Türkiye'nin başarılı iş adamları Türk girişimcilere başarının püf noktalarını anlatacak.

Reklam
Reklam

KONSEY KALICI BİR YAPIYA KAVUŞACAK

Kurultayla birlikte Dünya-Türk İş Konseyi de DEİK bünyesinde faal bir konsey olarak kalıcı bir yapıya dönüştürülecek. Bununla birlikte kamu ile özel sektör arasında etkili bir birliktelik kurulmasının yanında yurtdışında yetişen yeni nesil Türk girişimcilerin Türkiye'deki iş ortamını tanıması ve Türk lobisinin yurtdışında güçlendirilmesi amaçlanıyor. (ANKA)