"81 İlde 81 Eğitim Kampüsü" Projesi

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Milli Eğim Bakanlığı'nın "81 ilde 81 Eğitim Kampüsü" projesi kapsamında arsa tespit çalışmalarına başladıklarını

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Milli Eğim Bakanlığı'nın "81 ilde 81 Eğitim Kampüsü" projesi kapsamında arsa tespit çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Kartal, İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, ilin eğitim alanında büyük bir başarı yakaladığını belirterek, bu başarıda herkesin olduğu kadar İl Genel Meclisinin önemli payı olduğunu söyledi.

Kanunlar çerçevesinde her yıl eğitime yüzde 20 pay ayrılması gerekirken, meclis olarak bu rakamın üzerinde yüzde 40 pay ayırdıklarını ifade eden Kartal, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bartın'ın eğitim konusunda geldiği başarıyı ele aldığımızda, eğitime yapılan yatırımın geleceğe atılan en büyük temel olduğunu görüyoruz. Şimdi bizlere çok önemli görevler düşüyor. Bartın'ın eğitim konusunda geldiği bu noktayı koruyarak, daha da ileriye taşımamız gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni projesiyle her ilde eğitim kampüsleri oluşturulması amaçlanıyor. Bizde '81 İlde 81 Eğitim Kampüsü' projesi kapsamında arsa tespit çalışmalarımıza başladık. Liselerin bir araya getirilmesini amaçlayan kampüsle ilgili arsamızı biran önce bulup temelini atmalıyız."

Toplantıda merkeze bağlı Beşköprü köyünde bir girişimci tarafından yapılmak istenen tavuk çiftliğine ilişkin imar konusu ilgili komisyonlara havale edilirken, Kumluca ve Kozcağız belediyelerinin İmam Hatip Ortaokulu yapımı için şartlı arsa tahsisi kabul edilerek ek yatırım programına alındı.

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: