81 Ilin Yıldızları Abant Şenliği'nde Buluştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde yürütülen '81 İlden 81 Yıldız' isimli sosyal sorumluluk...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde yürütülen '81 İlden 81 Yıldız' isimli sosyal sorumluluk projesinin şenliği, Abant'ta yapıldı.

Projenin 2012 yılı tanıtım toplantısı, ilk kez açık alanda piknik şeklinde gerçekleştirildi. Şenliğe bugüne kadar proje kapsamında seçilen yıldızlar, proje sorumluları, milli sporcular, sanat ve spor dünyasından ünlüler katıldı. 2009 yılından bu yana düzenlenen '81 İlden 81 Yıldız' projesi ile sporda ve derslerinde üstün başarı gösteren ancak maddi yetersizlik içinde olan 81 orta öğretim öğrencisinin eğitimine destek olunarak geleceğe hazırlanmalarına imkân sağlanıyor.

Reklam
Reklam

Açılışta konuşan Hayrünnisa Gül, projenin adının '81 İlden 81 Yıldız' olduğunu ama 2009'dan beri devam eden proje kapsamında 320 yıldızın bulunduğuna dikkat çekerek, ülkenin aydınlık yarınlarını inşa ederken ülkenin gençlerin omuzlarındaki yükü hafifletmelerini istediklerini söyledi.

Geçen hafta NATO zirvesi vesilesiyle ABD’de olduklarını hatırlatan Hayrünnisa Gül, “Bu ziyaret vesilesi ile dünyanın bilişim merkezi olan Silikon Vadisi’ne bir ziyarette bulunduk. Silikon Vadisi'nde yer alan ve dünyaya yön veren bilişim ve teknolojinin lider kuruluşlarında çok sayıda gencecik mühendis ve bilim insanlarının çalıştığını görmek bizi gerçekten çok mutlu etti. İstiyoruz ki sizler o ağabeylerinizi, ablalarınızı örnek alın, ilerde onlar gibi başarılı olun. Bugün o ülkelerde üretilen teknolojiyi, bilimi, bizim topraklarımızda üretin, dünyaya Türkiye’den şekil verin.” şeklinde konuştu.

"Gelecekte bizleri mahcup etmeyecek milletimizin gurur kaynağı olacaksınız." diyen Hayrünnisa Gül, “Dört yıldır süren bu proje benim için en anlamlı projelerden biridir. Çocuklarımızın hayalini gerçekleştirmek için başlattığımız bu projeyle benim de hayalim gerçekleşmiş oldu.” dedi.

Reklam
Reklam

Hayrünnisa Gül daha sonra programda olmamasına rağmen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü sahneye davet ederek, başarılı sporcular için bir konuşma yapmasını istedi. Sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Gül, sürprizlere alışık olduğunu ancak böyle bir sürprize hazır olmadığını ifade ederek, başarılı gençlere hitap etmenin kendisi için bir zevk olduğunu belirtti.

“Sizler ne kadar iyi yetişir, başarılı olursanız biz mutlu oluruz. Sizin her madalyanız bizi derinden gururlandırır.” diyen ve ABD’ye yaptığı gezi sırasında gittiği Silikon Vadisi'nde bulunan önemli teknoloji şirketlerinin yöneticileri ve sahiplerinin durumuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Onlar 60–70 yaşlarında insanlar değil. Üniversite sıralarında teknoloji ile ilgilenmiş kendilerini geliştirmiş daha sonra da şirketlerini kurarak başarıyı yakalamış insanlar. Hepsi sizler gibi genç insanlar. Dünyanın bu büyük firma sahibi ve yöneticilerinin yaşadığı başarıyı Türk gençliğinin de yaşaması lazım. Zamanı boşa geçirmeyin, zamanı iyi değerlendirin. Zamanı iyi değerlendirenin sonu iyi olur. Kendisi ve ülkesi için en iyiyi yapmış olur.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Programda kompozisyon yarışması birincisi Nazlıcan Kılıç, yazdığı kompozisyonu okudu. Çağan Parmaksız isimli genç de metal illüzyon yöntemi ile kaşık bükme ve oyun kartlarını bilme gösterisi yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: