81 Yaşında Kur'an Öğrendi

Adana'nın Kozan ilçesinde Hoca Ahmet Yesevi Camii Kur'an Kursu'nun en yaşlı öğrencisi olan 81 yaşındaki...

Adana'nın Kozan ilçesinde Hoca Ahmet Yesevi Camii Kur'an Kursu'nun en yaşlı öğrencisi olan 81 yaşındaki Raşide Ulu, öğrenme azmi ile gençlere örnek oldu.

Karacaoğlan Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Camii'ne 7 aydır Kur'an-ı Kerim öğrenmek için gelen 81 yaşındaki Raşide Ulu, kursu başarı ile bitirerek belgesini aldı. İlçe Müftüsü Feramüz Beydoğan, "Raşide ablamız tam 81 yaşında. Bir gün kursları gezerken baktım Kur'an-ı Kerim okuyor. 'Öğrendin mi?' diye sordum, o da bana 'Evet' dedi. Bu yaşta olduğu için şaşırdım. Kur'an-ı Kerim bir mucizedir. Okunması ve ezberlenmesi kolay. Buna canlı şahit olduk. Bu ablamız bu yaşta herkese örnek oldu, özellikle de gençlerimize örnek oldu" dedi.

Reklam
Reklam

7 çocuk, 12 torun sahibi Raşide Ulu ise, "Herkes öğreniyor, ben de öğreneyim dedim. Önceden biraz zorlandım ama sonradan iyi oldu" diye konuştu.

Raşide ninenin azmi karşısında duygulanan kurs öğreticisi Emine Sönmez, 81 yaşındaki Raşide Ulu'nun her gün kursa erken saatlerde gelerek ön sıraya oturduğunu belirterek, "Çok azimli olan öğrencimiz, verilen bilgileri almak için çok çalışıyor. Zorlandığı yerlerde biz yardımcı olduk, gayreti ile kursumuzu başarı ile bitirdi" dedi.

Aynı sırada beraber oturduğu Asiye Sedefoğlu da "Raşide teyzemiz çok azimli bir öğrenci, çok gayretli birisi" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: