83 yaşındaki Sultan Nine, patik satarak biriktirdiği parayı Somali'ye gönderdi

Somali'deki insanlık dramına sessiz kalmayan Türk halkı, yardım için elinden geleni yapıyor. Bunun son örneği...

Somali'deki insanlık dramına sessiz kalmayan Türk halkı, yardım için elinden geleni yapıyor. Bunun son örneği Balıkesir'de yaşandı. 83 yaşındaki Sultan Süzen, kendi yaptığı el işlerini satarak kazandığı 555 lirayı Somali'ye gönderdi.
Maltepe Mahallesi'nde eşi Ahmet Süzen'le birlikte oturan Sultan Nine, iki büklüm olmasına rağmen ramazanda akşama kadar çarşı pazar dolaşarak el işlerini satıp geçimini sağlamaya çalışıyor. Somali'deki açlık, susuzluk ve ölümleri gözyaşları arasında anlatan Süzen, bunların bitmesi bitmesi için devamlı dua ettiğini söyledi. El emeği göz nuru patik ve süs eşyalarını satarak biriktirdiği 555 lirayı Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil'e teslim eden Sultan Nine, "Parayı ne kadar sürede biriktirdin?" sorusuna, "Helâli hoş olsun. Oradaki insanların çok ihtiyacı var. Bugün onlara, yarın bize. Allah kimseye böyle zor bir imtihan vermesin. İnşallah en kısa zamanda oradaki kuraklık biter ve kardeşlerimiz selamete ulaşır." şeklinde cevap verdi.
Sultan Süzen'in, bir kızı ve dört torunu var. Biriktirdiği paralarla torunlarına hediyeler almayı da düşündüğünü söyleyen Sultan Nine, Somali'deki drama kayıtsız kalamayacağını belirtti. İlerleyen yaşına rağmen çalışan Sultan Nine, Türk halkına yardımlara devam etmeleri çağrısında bulundu. Dernek yetkilileri ise ilgi gösterip elini öptükleri Sultan Nine'den hayır duası istedi. Daha sonra 555 lira, makbuz karşılığında Dernek Sorumlusu Yeşil'e teslim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz