83 Yıllık Tarihi Okul Restore Edilerek Müzeye Dönüştürülecek

Kütahya Simav'a bağlı Naşa Beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Kadir Bütüner, yıkılmak üzere olan harabe halindeki...

Kütahya Simav'a bağlı Naşa Beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Kadir Bütüner, yıkılmak üzere olan harabe halindeki 83 yıllık tarihi okulun Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin desteği ile restore edilerek beldesine kazandırılacağını bildirdi.

Osmanlı mimarisinin tüm özelliklerini taşıyan ahşap okulun gelecek nesillere taşınması amacıyla restorasyon çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağını ifade eden Başkan Bütüner, “1929 yılında inşa edilen ve 10 yıl öncesine kadar eğitimin hizmetindeki emektar okulumuzu Sayın Valimiz Kenan Çiftçi’nin Kütahya İl Özel İdare bütçesinden sağladığı 14 bin 750 TL’lık ödenekle restore ederek gelecek nesillere emanet edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Bütüner, "Beldemizdeki tarihi okul Simav'ın ilk eğitim kurumu. Simav'ın geçmişteki şanlı tarihine ışık tutması açısından son derece önemli bir yapı. Böylesine tarihi bir eserin gözlerimizin önünde dökülüp gitmesine gönlü razı olmayan Sayın Valimizi beldem adına kutluyorum. Sağ olsunlar. Naşa halkının gönlünü kazandı" şeklinde konuştu.

Restorasyonunun tamamlanması ardından 83 yıllık tarihi okulu bir müzeye dönüştürmek istediklerini dile getiren Başkan Bütüner, “Mazisi 300 yılı aşkın beldemizde tarihi eşyaları da toplayıp sergilemek istiyoruz. Müzemiz ve burada sergileyeceğimiz birbirinden değerli tarihi eşyalarımızın ayrıca belediyemizin işlettiği kaplıcalara gelen yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: