831 Milyon Tl'lik Yatırım İçin, Bakan Eroğlu Ve Bakan Çelik Şanlıurfa'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ilk önce Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, yatırımlar bakımından 2012-2013 yılının Şanlıurfa için hamle yılı olacağını belirterek, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve milletvekillerimiz ile buraya müjdelerle ve heybemiz dolu geldik. Bugün Şanlıurfa için tarihi bir gündür. Şu anda tam 831 milyon TL bir yatırımla geldik. 25 müjde ile buradayız. Burada ağaçlandırma çalışmaları ve erozyonu kontrol için 'orman bölge müdürlüğü' kuruyoruz. Aynı zamanda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün de müjdeleri var. En büyük proje Suruç Ovası'nın sulanması için pompaj sulama kanalının 1'inci kısmının açılmasıdır. Şanlıurfa’ya muhteşem bir arıtma tesisi yaptık. Ancak Şanlıurfa sürekli büyüyen bir kent ve buraya yatırım yapmaya devam ediyoruz. İnşallah buraya bir tane daha muhteşem bir arıtma tesisi yapacağız. Muhteşem çalışmalar devam ediyor. Şanlıurfa’ya dev kanallar inşa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da ağaçlandırma çalışmaları konusunda da bilgi veren Bakan Veysel Eroğlu, 2012 yılında Şanlıurfa'da 11 bin 500 dekar arazinin ağaçlandırıldığını ve 2013 yılında Şanlıurfa’da 5 milyon fidan dikileceğini kaydetti. Şanlıurfa'nın, Türkiye'de merkezi hükümetin en çok yatırım yaptığı kentlerden biri olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Şanlıurfa için ne yapılsa azdır" dedi.

Yapılan yatırımlarla Suruç Ovası'na bereket geldiğini söyleyen Eroğlu, ardından Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Bu arada, Bakan Veysel Eroğlu, Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve milletvekilleri, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Valilik'ten ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: