85 Yaşında Kur'an-ı Kerim Okumayı Öğrendi

Erzurum'un Tortum ilçesinde 85 yaşındaki İbrahim Dikici isimli çiftçi Müftülük'çe düzenlenen akşam kurslarına katılarak Kur'an-ı...

Erzurum'un Tortum ilçesinde 85 yaşındaki İbrahim Dikici isimli çiftçi Müftülük'çe düzenlenen akşam kurslarına katılarak Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde uygulamaya konulan ''Hizmet Çeşitliliği Projesi'' kapsamında Tortum ilçe Müftülüğüne bağlı camilerde akşam namazından sonra yetişkinlere yönelik Kur'an kursları düzenledi. Akşam kurslarına katılan işçi emeklisi İbrahim Dikici, burada Kur'an-ı Kerimi okumayı ve öğrendi. Kendisi gibi bir çok kişinin akşam namazı sonrasında camilerde din görevlisi gözetiminde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini belirten Dikici, "Kur'an-ı Kerim okumayı çok uzun yıllardan sonra olsa da öğrendiğim için Allah'a şükürler olsun. Bu kursu açanlardan, düzenleyenlerden Allah razı olsun. Önceden Kur'an-ı Kerim okumayı iyi bilmiyordum. Şimdi Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğim için mutluyum." dedi.

Reklam
Reklam

Aynı kursa katılan ve çiftçilik yapan 32 yaşındaki Adem Ataman'da çocukken mahallede Kur'an kursuna gittiğini ancak tam öğrenemeden kurstan ayrıldığını ifade etti. İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kur'an-ı Kerim kursu sayesinde Kur'an-ı güzel şekilde okumayı öğrendiğine değinen Ataman,"Gündüzleri köy, bağ- bahçe işleriyle uğraşıp, akşamları da Kur'an kursuna katıldım. Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendim. Kur'an okudukça daha çok huzurlu olmaya başladım." diye konuştu.

Tortum genelinde 16 camide çoğu erkek olmak üzere yaklaşık 400 kişi Kur’an-ı Kerim eğitimi alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz