85 Yaşında Yalnız Yaşadığı Evinde Yangında Öldü

Ayhan ACAR/BARTIN, Eşi 4 yıl önce öldükten sonra yalnız yaşamaya başlayan Mevlüt Özyurt, dün gece sobayı yaktıktan sonra uyudu. Sobadan

Ayhan ACAR/BARTIN, Eşi 4 yıl önce öldükten sonra yalnız yaşamaya başlayan Mevlüt Özyurt, dün gece sobayı yaktıktan sonra uyudu. Sobadan sıçrayan kıvılcımın halıyı tutuşturması sonucu saat 01.00 sıralarında evde yangın çıktı. Kısa sürede evi saran alevleri gören komşular itfaiyeye haber verdi. Bartın ve Amasra Belediyelerine ait itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Yangın itfaiyenin çalışması sonucu söndürüldü, ancak ev kül oldu.
Yapılan kontrolde, Mevlüt Özyurt'un cesedi evin giriş kapısının arkasında bulundu. Özyurt'un cesedi, yapılan incelemenin ardından Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
KIZI GÖZYAŞI DÖKTÜ
İtfaiyenin çalışmasından sonra köylüler kül olan evde hortumlarla soğutma çalışması yaptı. Mevlüt Özyurt'un kızı Bahriye Özel ile diğer yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. "Ah benim babacığım. Evden çıkmaya çalışmış, çıkamamış. Ben şimdi ne yapacağım?" diyerek ağlayan Bahriye Özel'i yakınları teselli etmeye çalıştı.
Mevlüt Özyurt'un oğlu 57 yaşındaki İşcan Özyurt ise komşularının haber vermesiyle eve geldiğini belirterek, "Ben geldiğimde alevler çatıyı sarmıştı. Babam içerideydi. Alevlerden içeriye giremedim. Sanırım babam sobayı yaktı uyudu ve kıvılcımlar evi tutuşturdu. Babam kapıdan çıkmaya çalışmış ama başarılı olamamış" dedi.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: