85 yıllık iki bina tamamen yandı

Bolu'da bu sabaha karşı saat 05.00 sıralarında çıkan yangında, 85 yıllık tarihi iki bina tamamen yanarak kül oldu. Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Uğur Gür ile Belediye Başkanı Yüksel Ceylan, söndürme çalışmaları bitinceye kadar olay yerinden ayrılmadı.

Alınan bilgiye göre, Bolu İhsaniye Mahallesi'nde oturan Kamil Kapıcıoğlu'na ait 85 yıllık tarihi binanın alt katında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı saat 05.00 sıralarında yangın çıktı. Evin ahşap oluşu nedeniyle kısa sürede bütün evi saran alevler, itfaiyenin müdahalesine rağmen rüzgarın da etkisiyle, yanan evin yanında bulunan ve kullanılmayan ahşap eve de sıçradı. İtfaiyenin kontrol etmekte zorlandığı yangın, ancak 2.5 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Kamil Kapıcıoğlu'nun kiracısı Ulviye Kiraz (62), alevlerin arasından güçlükle kurtulduğunu belirterek, "Üçüncü katta oturuyordum. Yangın birinci katta başladı. Ne olduğunu anlayamadan alevler üçüncü kata çıktı. Merdivenlerden zor indim, dışarıya nasıl çıktığımı hatırlamıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Can kaybı ve yaralananın olmadığı yangında, olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Uğur Gür ile Belediye Başkanı Yüksel Ceylan söndürme çalışmalarını takip ettiler. Gür ve Ceylan, eşyaları tamamen yanan Ulviye Kiraz'a yardım sözü verdiler.

Anahtar Kelimeler: