Çünkü bebeğinizin beslenme alışkanlığını sadece sizin ona sunduğunuz besinler oluşturmaktadır. Bu sebeple de sağlıklı ve besin değeri yüksek gıdaları, çocuğunuza vermenizde fayda vardır. Öncelikle beyaz un ile hazırlanmış yiyecekleri göz önünde fazla bulundurmamalısınız. Bu sağlıklı beslenmenin ilk koşuludur, bunu unutmamak gerekir. Daha sonra dikkat etmeniz gereken diğer nokta ise bebeğinizi tatlı ile ne kadar geç tanıştırırsanız o kadar iyidir. Meyvesini olmazsa olmazı yapmayın, öncelikle sebzeyi verin, tatlı kategorisine giren meyveyi daha sonra verin. Bebeğe mümkün olduğunca şeker vermeyin. Sütün içine bir şeyler katmadan da verebilirsiniz.
Bebeğinizin yemeklerinin içinde doğal olarak bulunan, tuzdan başka ek bir tuz takviyesi yapmanıza gerek yoktur. İyi beslenmesi ile ilgili telkinlerde bulunun ve bunu ona teşvik edin. Abur cuburu tam anlamıyla yasaklamak yerine ödül olarak verebilirsiniz. Bir gıdayı tamamıyla kesmek ya da yasaklamak, o gıdayı daha şiddetli bir şekilde istemesine neden olacaktır. Tabi aynı şekilde bu uygulamaları sizin de yapmanız gerekmektedir. Kendinizin yapmadığı bir şeyi çocuğunuzun yapmasını beklemek saçma olacaktır. Ayrıca bu dönemde bebeğinize daha fazla çiğnemeyi gerektiren daha sert yiyecekler vermeye başlayabilirsiniz. Bebeğin kendi tabağındaki yiyeceklerden çok sizin tabağınızdakilere ilgi gösterdiği de gözünüze çarpabilir.
Önümüzdeki birkaç ay, bebeğin artık ailenin öbür fertleri ile aynı yemekleri yemeye hazırlanma zamanıdır. Başlarda, yemekleri biraz fazla pişirerek veya ince ince kıyarak bebeğiniz için uygun hale getirebilirsiniz. Bazı ebeveynler bebek değirmeni kullanarak yiyeceklerin arzu edilen kıvama gelmesini sağlarlar. Anne sütü ve mama belki artık takviye besin olarak verilmektedir. Katı gıdalar ve anne sütünün rolleri bu noktada değişmeye başlayacaktır. Önceden ek takviye olarak katı gıdalar verilir iken, bu dönemlerde anne sütü ek takviye olarak verilmeye başlanır. Ancak yine de anne sütü, yeri doldurulamaz bir besin kaynağıdır. Bebeğinizi ilk doğum gününden önce memeden keserseniz, anne sütünün yerine demir takviyeli mama verin.
Bebeğinizin sindirim sistemi birinci yaşını doldurana kadar tam yağlı süt içmeye hazır değildir. Bu sebeple tam yağlı inek sütlerinden bir yaşına kadar uzak durmalısınız. Ayrıca bir yaşına kadar yumurtanın beyazının da bebeğe verilmemesi tavsiye edilir. Bebeğiniz için sebzeleri ve meyveleri püre haline getirip, o besinlerden vitamin ve enerji almalarını sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde domates püresi, tahıl püresi tarzı ek ilaveler de bebeğinizin gelişimine katkıda bulunacaktır. Yoğurt bebeğinizin kemik gelişimi için oldukça yararlı bir besindir. Hafif bir besin kaynağı olarak, öğün aralarında bebeğinize verebilirsiniz.
Aynı şekilde içine sebze veya meyve katarak, meyveli yoğurt haline getirebilir. Sevmediği sebze veya meyvelerden de böylece protein ve vitaminleri almasına katkıda bulunabilirsiniz.
Bu dönemde bebeğinize yedirebileceğiniz mama tarifi