9 Aylık Hamile Kadını Kurtarma Operasyonu

Erzurum'da yolu ulaşıma kapanan köyde doğum sancısı başlayan Fadime Aktekin (29) yaklaşık 4 saat süren çalışmayla hastaneye ulaştırıldı.

Erzurum'da yolu ulaşıma kapanan köyde doğum sancısı başlayan Fadime Aktekin (29) yaklaşık 4 saat süren çalışmayla hastaneye ulaştırıldı.

Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle merkeze 35 kilometre uzaklıkta Yenice köyünün yolu ulaşıma kapandı. Köye 6 kilometre uzaklıktaki altı haneli Yukarı Yenice mezrasında yaşayan 9 aylık hamile kadın Fadime Aktekin'in doğum sancıları başladı.

Köyün yolu ulaşıma kapalı olduğu için bir süre sonra fenalaşan kadının hastaneye ulaştırılması için köydeki yakınları yetkililerden yardım istedi.

Reklam
Reklam

Erzurum Valiliği Kriz Merkezi Başkanlığı koordinesinde, İl Özel İdaresi'ne ait kar üstü araç 4 kişilik ekip tarafından tıra yüklenerek köye hareket edildi.

112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nde, içerisinde doktor ve hemşirelerin bulunduğu tam donanımlı ambulans da kadının mezradan alınması için bölgeye sevk edildi.

Karla mücadele ve sağlık ekipleri, yaklaşık 30 kilometre gittikten sonra snowtrackla kar kalınlığı yer yer 2 metreyi bulan dağ yolunu aşarak, mezraya ulaştı.

Sağlık ekipleri, hamile kadına ilk müdahaleyi evde yaparak, bir süre gözetim altında tuttu. Daha sonra kar üstü araca bindirilen hamile kadın, yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta bekleyen ambulansa yetiştirildi.

Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve ilk bebeğine hamile olduğu öğrenilen Fadime Aktekin'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yurdun çeşitli yerlerinde kutlama etkinleri düzenlenirken, iki yıllık evli olan hamile kadın Aktekin, karla mücadele ve sağlık ekipleri sayesinde, mahsur kaldığı köyden kurtarıldı.

Reklam
Reklam

-"İnşallah kızımın ilk bebeği dünyaya gelecek"-

Fadime Aktekin'in annesi Gülür Aktekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, damadının işi dolasıyla kent merkezinde olduğunu belirterek, köy yolu ulaşıma kapandığı için kızını doktora götüremediklerini söyledi.

Kızının zor durumda kaldığını ifade eden Aktekin, "Yolumuz kapalı. Arabamız var ama yol kapalı olunca işe yaramadı. Fadime ilk kez doğum yapacak, inşallah kızımın ilk bebeği dünyaya gelecek. Kocası şehir merkezinde. Normalde kızımın aşısı falan da vardı ama yol kapalı olunca yaptıramadık" diye konuştu.

Aktekin, köyde kışın yaşamın zor olduğunu belirterek, "Besicilikle geçimimizi sağlıyoruz. Kışın kar yağdığı zaman ulaşımda sıkıntı çekiyoruz. Kızımın doğum sancısı başlayınca biz de yetkililerden yardım istedik. Devletten Allah razı olsun" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: