9 İldeki Suç Örgütü Operasyonunda Tutuklu Sayısı 17’ye Çıktı

Tokat başta olmak üzere 9 ilde yapılan suç örgütü operasyonunda tutuklananların sayısı 17’ye çıktı.Edinilen bilgiye...

Tokat başta olmak üzere 9 ilde yapılan suç örgütü operasyonunda tutuklananların sayısı 17’ye çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla düzenlenen operasyonda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 13 kişiden 5'i mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuklandığı öğrenildi. Tokat il merkezi ile Turhal ilçesinde hırsızlık, fuhuş, silahla yaralama, ikamet ve işyeri kurşunlaması, yağma gibi olaylarda artış meydana gelmesi üzerine Amasya, Bilecik, Yozgat, Kastamonu, Samsun, Ankara, İstanbul ve Muğla’da yaklaşık 1 hafta önce düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 12’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Serbest bırakılan 13 kişiden 5'i mahkemeye yapılan itiraz sonucu “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyeti çerçevesinde insan ticareti yapma, hırsızlık, dolandırıcılık, oto hırsızlığı, ikamet kurşunlama” suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Düzenlenen operasyonda 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu tüfeklere ait 18 adet fişek, 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 12 adet fişek, 150 gram toz esrar maddesinin yanı sıra 1 adet hayvan figürlü toprak heykel, 1 adet insan başı heykeli, 2 adet haç, 1 adet ok ucu, 19 adet yüzük, 57 adet metal ve taş parça, ip üzerine dizili 29 taş ve metal parça, 128 adet sikke, 8 adet gümüş sikke ele geçirilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: