9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

SİVAS (AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sivas Şube Başkanı Bülent Akın, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sivas Şube Başkanı Bülent Akın, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Akın, mesajında, sigaranın küresel bir problem olduğunu belirtti. Sigara kullanımının dünyada ve Türkiye'de alınan tüm önlemlere rağmen artış gösterdiğini aktaran Akın, dünyada her yıl 6 milyon, Türkiye'de ise 120 bin kişinin sigara yüzünden hayatını kaybettiğini ifade etti. Her yıl 9 Şubat'tın "Dünya Sigara Bırakma Günü" olarak kutlandığını anımsatan Akın, şunları kaydetti: "Dernek olarak temel amacımız bağımlılıklarla mücadele etmek. Tütün ürünleri tüketiminin başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara yol açtığı ispat edilmiştir. Derneğimiz, toplumun her bireyini, özellikle hedef kitlemiz gençlerimizi bilgilendirerek, en ucuz kitle imha silahı tütüne yeni başlayacakları önlemek ve pasif içicilik olarak tabir ettiğimiz tütün dumanından olumsuz etkileşimin azaltılmasını sağlamak için faaliyette bulunmaktadır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: