9. Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi Ksü'de

9. Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi (UTMÖK) 5-7 Mayıs tarihleri arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin...

9. Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi (UTMÖK) 5-7 Mayıs tarihleri arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin (KSÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

KSÜ Tekstil Topluluğu Başkanı Muhammet Nasuhi Kılınçkıran, kongreye 13 üniversiteden 600 öğrenci ve akademisyen ile 200 işadamının katılacağını söyledi. Kongredeki amaçlarının tekstil mühendisliği adayı öğrencileri sektördeki meslektaşları ve lider sanayiciler ile buluşturmak olduğunu ifade eden Kılınçkıran, şunları söyledi:

"Öğrenci arkadaşlarımızı tekstilde söz sahibi işadamlarımızla fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir platformda buluşturuyoruz. Böylece hem, sektörün gelişiminde rol oynayabilecek siyasetçi, işadamı, akademisyen, mühendis ve öğrencileri bir araya gelecek, hem de üniversitemiz ve bölge sanayimizin tanıtımına katkı sağlayacağız. İçeriği oldukça zengin olan kongrede, dünya tekstil devlerine makine ve teçhizat sağlayan firmaların temsil edileceği bir panel ve Türkiye'nin ve dünyanın en büyük tekstil firmalarının bulunduğu Kahramanmaraş'taki öncü firmalara teknik geziler yapılacak."

Reklam
Reklam

Kongreye ÖSYM Başkanı Ali Demir, İTHİB Başkanı İsmail Gülle, Cotton USA'dan Marsha POWELL, Türk Amerikan İş Konseyi Eş Başkanı Günsan Çetin ve Moda Tasarımcısı Özgür Masur gibi isimlerin katılacağını ifade eden Kılınçkıran, tekstil sektöründe yaşanan teknolojik gelişmelerin konuşulacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: