9. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'na Yamanlar Okulları Damgası

Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının desteğiyle 19-20 Nisan 2013 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre...

Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının desteğiyle 19-20 Nisan 2013 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 9. Ulusal İlköğretim Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (SOBİO), İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na bağlı okullar 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalyayla damgasını vurdu.

İlköğretim öğrencilerinin ilgisini sosyal bilimlere çekme, sosyal bilimleri sevdirme, araştırma, yorumlama, sunma becerileri ve toplumu olumlu yönde geliştirecek fikir üretme alışkanlıkları kazandırmanın hedeflendiği yarışmanın finaline 400 öğrenci kaldı.

Reklam
Reklam

Forum, İstatistik, Proje, Sahne Sanatları ve Takdim kategorilerinde yapılan yarışmad,a beş dalda altı madalya kazanan Özel Yamanlar öğrencileri, İzmir'in gururu oldu. Sahne Sanatları kategorisinde Özel Yamanlar Özyurt Ortaokulu öğrencileri altın, Forum ve Türkçe Takdim kategorilerinde Karşıyaka Özel Yamanlar Ortaokulu öğrencileri gümüş, İngilizce Takdim kategorisinde Güzelbahçe Yamanlar Ortaokulu öğrencileri gümüş, Proje kategorisinde Karşıyaka ve Güzelbahçe Yamanlar ortaokulları öğrencileri bronz madalya kazandı. Öğrencilere ödüllerini, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış verdi.

Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, yaptığı açıklamada, "Eğitim öğretim çıtasının çok yüksek tutulduğu okullarımızda sosyal ve sportif alanlarda, Türkiye ve dünya çapında alınan bu tür başarılar, aynı zamanda sosyal bir kurum olduğumuzu gösteriyor." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: