90 Yaşında Kuran-ı Kerim Öğreniyor

Soma ilçesine bağlı Kızılören köyünde açılan yaz Kur'an kursunda 5-18 yaş arası çocukların yanında Kuran-i...

Soma ilçesine bağlı Kızılören köyünde açılan yaz Kur'an kursunda 5-18 yaş arası çocukların yanında Kuran-i Kerim eğitimi gören 90 yaşındaki Bayram Kara, azmiyle görenleri şaşırtıyor.

Köy imamı Bayram Ali Kocaçukur eşi Emine Kocaçukur ile birlikte köyde bulunan çocukların yanında yaşları 45 ile 90 arasında değişen yetişkinlere de Kur'an-i Kerim eğitimi veriyor. Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş köy ziyaretleri esnasında Kızılören köyünde çok sayıda yaşlının yanında 90 yaşındaki Bayram Kara'yı Kuran-i Kerim öğrenirken görünce şaşırdı. Azmiyle ve örnek bir nitelik taşımasıyla Kaymakam Karataş'ın takdirini alan Bayram Kara, okumanın yaşının olmadığını elinden geldiğince ilmini almaya çalıştığını ifade etti. Kaymakam Karataş'ta Bayram Kara gibi burada eğitim gören 80'li yaşlarda birkaç kursiyer daha olduğunu bu kursiyerlerin azimleriyle herkese örnek olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: