90 yaşında şöhret oldu

ADANA (İHA) - Adana Huzurevi sakinlerinden Hayriye Daşgan, 90 yaşında şöhret oldu. Daşgan, huzurevi tiyatro ekibinde başladığı oyunculuk kariyerini, başrolünü Şener Şen'in oynadığı "Gönül Yarası" adlı filmde doruğa çıkardı.

Huzurevi Tiyatro ekibinde yer alan ve oyunculuğuyla dikkat çekerek sinema teklifi de alan Hayriye Daşgan, ilerleyen yaşına rağmen teklifi geri çevirmedi ve Yavuz Turgul'un yönettiği Şener Şen ile Meltem Cumbul'un başrollerini oynadığı "Gönül Yarası" adlı filmde kameralar karşısına geçerek şöhreti geç de olsa yakaladı.
Mardin'de çekilen "Gönül Yarası" adlı filmde Şener Şen'in annesi rolünü üstlenen Hayriye Daşgan, "kötü kaynana" rolünü başarıyla oynayarak alkış aldı. Filmin vizyona girmesiyle şöhreti daha da artan Hayriye Daşgan, bu durumdan hayli memnun kalırken, tek derdinin cebine para girmemesi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Film çekimlerine gidip gelirken garajlardan huzurevine dönmek için yaşlılık maaşından harcama yaptığını belirten Hayriye Daşgan, "Bu filmden bana 5 kuruş vermediler. Üstelik taksi paralarımı da ben verdim. Ama yeni film teklifleri gelirse de açığım. Bu film işi çok hoşuma gitti" dedi.

Sempatikliği ve cana yakınlığıyla adeta Adana Huzurevi sakinlerinin sevgilisi olan Hayriye Daşgan, filmde annesi rolünü oynadığı Şener Şen'i çok sevdiğini, kendisinin de bir kız evladı, 3 de torunu olduğunu belirterek, "Şener Şen çok iyi bir insan. Bana karşı çok sabırlı davrandı. Bir film sahnesi için birçok tekrar yapılmasına rağmen kaşlarını bile çatmadı. Üstelik 'anneme iyi bakın' diye film setindekileri de uyardı. Ayrılırken de tam 13 kez elimi öperek gitti" diye konuştu.

90'lık oyuncu Hayriye Daşgan, tiyatroya Adana Huzurevi'nde başladığını ve 5 yıldır oyunculuk yaptığını, şiir söyleyip şarkı okuduğunu da ifade etti.
Huzurevi Müdiresi Nurdan Kama da Hayriye Daşgan ile yakından ilgilenirken, çok iyi bir tiyatrocu olduğunu ve Hababam Sınıfı adlı tiyatro oyununda da başarılı bir rol üstlendiğini söyledi. Daşgan'ın oda arkadaşı Sabahat Akbaş da, "O çok yetenekli bir insan. Huzurevi olarak kendisiyle gurur duyuyoruz. Huzurevimizden böyle bir şöhret çıkması bizleri de mutlu ediyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam