90 yaşındaki kadın sandalyeyle sandığa gitti oyunu kullandı

Malatya’da 90 yaşındaki kadın, oy kullanacağı sınıfa torununun ve sandık görevlilerinin yardımıyla sandalye üzerinde gitti....

Malatya’da 90 yaşındaki kadın, oy kullanacağı sınıfa torununun ve sandık görevlilerinin yardımıyla sandalye üzerinde gitti.
Yakınları tarafından otomobille İpek Caddesi’ndeki Türkiyem İlköğretim Okulu'na getirilen 90 yaşındaki Cemile Aluçlu, araçtan indikten sonra oy kullanacağı birinci kattaki sınıfa gitmek istedi. Yakınlarının koluna girip yürütmeye çalıştığı yaşlı kadın, okulun girişindeki üç basamaklı merdiveni dahi çıkmakta zorlanınca torunu Sedat Aslanalp ve seçim görevlileri yardımına yetişti.
Önce torunu Aslanalp tarafından kucakta merdivenlerden çıkarılan Aluçlu, ardından okuldan getirilen sandalyeye oturtuldu. Daha sonra torunu ve okulda görevli bir kişi yaşlı kadını sandalye ile sınıfa kadar taşıdı. Oy pusulasını alan yaşlı teyze için seyyar kabin yanına kadar taşındı. Yaşlı kadın torununun yardımıyla kabin içinde oyunu kullandı. Oy pusulasını yerleştiren Aluçlu’nun zarfını sandığa küçük torunu attı.
Sedat Aslanalp, okul çıkışında yaptığı açıklamada, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz