90 yaşındaki müşteri faiz bekliyor!

Her müşterinin risk ve yatırım eğiliminin ayrı olduğunu belirten TEB Özel Bankacılık Direktörü Banu Taşkın, “90 yaşında 30 yıllık tahvile yatırım yapan müşterimiz var” dedi.

Altının tepetaklak olduğu, mevduat getirisinin ise enflasyona yenildiği bir dönemde hiç kuşkusuz herkesin kafasındaki soru aynı: Acaba paramı nereye yatırsam? Böyle dönemlerde en çok merak edilen konuların başında ise zenginlerin parasını hangi enstrümanlarda değerlendirdiği geliyor. TEB Özel Bankacılık’ın desteğiyle düzenlenen The Marmara BAYK Kış Trofesi 2013 için gerçekleşen basın buluşmasında bu soruyu TEB Özel Bankacılık Direktörü Banu Taşkın'a sorduk.

Müşterilerine kişiye özel paketlerle yatırım önerilerinde bulunduklarını belirten Taşkın, “Müşterilerimizi çok yakından tanıdığımız için onların risk alma iştahlarına ve isteklerine göre yatırım paketleri hazırlayıp sunuyoruz. Yaşı çok genç olan ama aşırı muhafazakâr olan müşterilerimiz de var, 90 yaşında olup 30 yıllık Eurobond tahviline yatırım yapıp vade sonunu beklemek isteyen müşterimiz de. Tek bir kalıpta herkese ‘Şu ürüne yatırım yapın’ diye aynı ürünü önermeyi doğru bulmuyoruz” diye konuştu.
‘Özel bankacılık müşterisi melek olacak’
'Özel Bankacılık'ı ilk kez 1989 yılında TEB'in kurduğunu söyleyen TEB Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, Türkiye’de Melek Yatırımcı yönetmeliğine yönelik olarak proje geliştiren ilk banka olduklarını belirtti. Mendi, “Özel Bankacılık müşterilerimizi Melek Yatırımcı olmaya teşvik ederek hem girişimcilere destek oluyor hem de müşterilerimizin alternatif yatırımlar yaparak yeni kazanımlar için fırsatları görmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

‘7 bin müşteriye ulaştık’
TEB Özel Bankacılık olarak 7 bin müşteriye ulaştıklarını kaydeden Mendi, müşterilerinin Bireysel Katılım Sermayesi lisansı almaya sıcak baktıklarını söyledi. Melek Yatırım konusunda bütün çalışanlarını eğittiklerini ifade eden Mendi, “16 Mayıs’ta Çırağan Sarayı’nda Etohum’un düzenleyeceği Startup Turkey İstanbul etkinliğinde bir kez daha müşterilerimize melek yatırımcılık fırsatları sunacağız. Bu etkinliği özel sektör adına çok önemsiyoruz ve bu adımla birlikte Özel Bankacılık müşterilerimizden Bireysel Lisans almak için taleplerin geleceğini düşünüyoruz” diye konuştu. (HT EKONOMİ/SEFER YÜKSEL)