90 yıldır kimliği olmadan yaşıyor

Batman’ın Petrol Mahallesi'nde ikamet eden 90 yaşındaki Şirine Çelik, 90 yıldır kimliksiz yaşıyor.Bu yaşına kadar...

Batman’ın Petrol Mahallesi'nde ikamet eden 90 yaşındaki Şirine Çelik, 90 yıldır kimliksiz yaşıyor.
Bu yaşına kadar kimliksiz ve nüfusa kaydı olmaksızın yaşayan 3 çocuk annesi ve 40 torun sahibi Şirine Nine, kayıtlarda vatandaş olarak görünmüyor. Çocukları tarafından ihtiyaçları karşılanan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan Şirine Çelik'in hayatında hiç doktora gitmediği belirtildi. Konuşmada ve yürümede hiç zorlanmadığını ifade eden asırlık nine Çelik, sağlığını beyaz ete ve yeşilliğe borçlu olduğunu söyledi. Şirine Çelik, "Bu yaşıma rağmen halen doktorların kapısını çalmadım. Bana hep çocuklarım baktı. Genelde sabahları yoğurt, pekmez, tandır ekmeği ve çayla karnımı doyuruyorum. Öğle ve akşamları ise et ve buna benzer yağlı yemeklerden kaçınıyorum, genelde tavuk veya balıketi tüketiyorum ve sık sık yeşillik ile salata yiyorum.” dedi.
Şirine Çelik'in oğlu Salih Çelik ise annesi ile ilgili şunları dile getirdi: “Annemin kimliği yok. Bu güne kadar hayatını kimliksiz bir şekilde geçirdi. Nüfusa kaydı olmadığı için devlet tarafından kendisine herhangi bir yardım yapılamıyor. Defalarca nüfus müdürlüğüne münacat ettik, ancak her seferinde talebimiz geri çevrildi.”
Nüfus kaydı olmadığı için annesinin yaşlılık maaşı da alamadığını belirten Çelik, “Annemin ayda bir kullandığı ilaç var. KETYA 300 miligram. O da 80 TL tutuyor. Biz annemizin devletten yardım alabilmesi için nüfus işlemlerinin bir an önce başlatılmasını ve yeni bir kimliğe kavuşmasını istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz