900 bin lira için 16 yıl hapis

ADANA (İHA) - Adana'da iki kişiden bıçak zoruyla 900 bin lira para gasp ettiği iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan sanığa 16 yıl ağır hapis cezası verildi. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Muharrem A. (15) ile müşteki Murat D. (15) hazır bulundu. Daha önceki duruşmalara katılan diğer müşteki Mahmut B'nin (16) ifadesine gerek duyulmadı.

5 ay önce Zaimoğlu Oteli'nin önünde gece 23.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak sanık Muharrem A., daha önce Murat D'ye 10 milyon lira borç para verdiğini ve bu parayı istediğini belirterek "Ben kimseden zorla para almadım. Daha önce verdiğim parayı istedim. Ancak Murat' da o kadar para olmadığı için 500 bin lira verdi. 400 bin lira da arkadaşı Mahmut B.'den alarak toplam 900 bin lira verdi. Olayda bıçak da kullanmadım" dedi.

Reklam
Reklam

Müşteki Murat D. ise 10 milyon lira borcu olduğunu kabul etti ancak zor kullandığını öne sürdü. Daha önceki duruşmalara katılan diğer müşteki Mahmut B.'nin de aynı yönde ifadesini dikkate alan mahkeme heyeti, sanığı önce 30 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra sanığın duruşmalardaki iyi halini ve yaşının küçük olmasını dikkate alarak verilen cezayı 16 yıla indirerek mahkumiyetine karar verdi.

Sanığın avukatı İbrahim Kendirci, duruşmadan sonra "Sanık, hakkı olan parayı istemekten en çok 1 ile 6 ay arasında hapis cezası ile suçlu bulunabilirdi. Kararı temyiz edeceğiz" dedi.